Andreas Audoore vervolledigt kern van Heren A

Andreas Audoore vervolledigt kern van Heren A

Yannick Wouters gaf recent te kennen een sabbatjaar te willen nemen. Na een seizoen met behoorlijk wat blessures wilde Yannick zich niet meer volledig toeleggen op basketbal en besluit andere interesses te volgen. Coach Vrijders betreurt maar respecteert de beslissing: “Yannick was onze eerste inkomende transfer van dit seizoen dat leidde tot een kampioenschap. Hij is een echte atleet en uniek profiel dat we vaak gemist hebben op het terrein. Ondanks blessures was hij altijd aanwezig op trainingen en wedstrijden en steunde hij het team op voorbeeldige wijze. Hij blijft aangesloten bij de club en wie weet gaat het toch ergens kriebelen. In dat geval is hij altijd welkom”.

Om Yannick te vervangen gooide coach Vrijders het over een andere boeg en zo werd geopteerd om op zoek te gaan naar een jonge spelverdeler met ervaring in TDM2. Al snel circuleerde de naam van de 26-jarige Andreas Audoore, dit seizoen actief bij provinciegenoot Tienen, eveneens in 1e landelijke. “Velen van onze ploeg kennen Andreas van vroeger. Hij was ploegmaat van enkele spelers bij ons toen hij voor Leuven en Aarschot speelde. Hij staat gekend als een balvaste spelverdeler die met de juiste dosis vertrouwen hoge ogen kan gooien.  En dat ga ik hem volop geven volgend seizoen. Dit seizoen acteerde Kevin Anneessens op de spelverdeling op een ongezien hoog niveau maar we zijn te afhankelijk van Kevin. Ik wilde dus graag een extra spelverdeler om hem ook wat rust te gunnen. Vaak draaide hij meer dan 30 minuten op het veld en dat moeten we wat ontlasten volgend seizoen” aldus Vrijders.

Andreas kende zijn jeugdopleiding bij Leuven en verhuisde recent naar Brussel van waaruit hij zijn professionele carriere ook zal starten. “Een nieuwe start op alle gebieden.” beaamt Andreas met een diploma op zak als Master in milieu en preventie management. “Ik ben Tienen dankbaar voor het afgelopen seizoen maar ben verheugd dat ik met BCAT opnieuw een stap hogerop kan zetten. Ik kan 1e landelijke en TDM2 goed inschatten en denk dat we – zonder blessureleed – ons makkelijk gaan handhaven. Enkele topteams in TDM2 zullen een maatje te groot zijn, maar dat kan altijd gecompenseerd worden met de nodige motivatie om te stunten. De meeste teams in TDM2 draaien met een beperkte kern en onze brede kern zal mijns inziens het verschil wel eens kunnen maken. Met het collectief en georganiseerd basketbal dat coach Vrijders predikt ga ik me goed in mijn sas voelen als complementaire guard met Kevin Anneessens.”   

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.