Chris Verhaeghe is de nieuwe coach van onze Heren C.

Chris Verhaeghe is de nieuwe coach van onze Heren C. Na meer dan een kwarteeuw bij Tigers Halle te hebben gespeeld en gecoacht, verlaat hij die club. Hij neemt volgend seizoen de Heren C in tweede provinciale onder zijn hoede en zal daarnaast ook assisteren bij coach Kevin Verhofstadt hij de Heren B (1e provinciale). 

“De Tigers verlaten was geen makkelijke beslissing”, zegt Verhaeghe. “Het zal altijd de club van mijn hart blijven, waar ik mijn eerste stappen in het basketbal heb gezet. Ik heb er vriendschappen voor het leven gesloten en alle kansen gekregen om mij als speler, maar zeker ook als coach, te kunnen ontplooien. Ik wil het bestuur van Halle dan ook bedanken voor het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb gekregen om de eerste ploeg te leiden naar eerste provinciale.”

Bij BCAT zal Chris Verhaeghe de C-ploeg voor zijn rekening nemen. “Ik heb de jongens al enkele keren zien spelen. Het is een zeer jonge ploeg, maar er zitten duidelijk enkele hardwerkende en getalenteerde kerels in. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken.”

Naast de C-ploeg zal de 35-jarige Verhaeghe ook betrokken worden bij de B-ploeg en ook de A-ploeg van BCAT. “Ik heb voor Asse-Ternat gekozen omdat ik er de kans krijg om ervaring op te doen en verder bij te leren. Ik ga er als assistent van Kevin Verhofstadt in P1 aan de slag en daarnaast ga ik achter de schermen de A-ploeg volgen. Coach Tom Vrijders is enorm gepassioneerd en ik hoop ook van hem veel te stealen met mijn ogen en oren. Wij gaan samen de sportieve lijn van de club bepalen en bewaken en dat is iets wat vrij uniek is in Vlaams-Brabant. BCAT beschikt over veel talent en het is dan aan ons om dat talent alle kansen te geven bij de seniors met goeie afspraken.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.