Heren A gaan voor titel en promotie naar TDM2

De heren A gaan voor een titel en promotie naar TDM2. Het tweede staat vast en het eerste kondigt zich hopelijk aan na een ‘boerenseizoen’.

Onder impuls van coach Tom Vrijders en een sterke groepscohesie staan ze momenteel aan de leiding van het klassement in 1e landelijke. Van de 23 matchen wisten ze er maar liefst 20 te winnen. Enkel in Hansbeke, Stevoort en St Truiden lieten ze punten liggen. Thuis lieten onze Heren A nog geen enkele steek vallen. Op de tweede en derde plaats in het klassement volgen Hansbeke (17 gewonnen matchen) en Brugge (16 gewonnen matchen).

Met gemiddeld 84 punten gescoord en 69 tegen werden deze 23 matchen afgewerkt en dan moet nog gezegd worden dat ons team niet gespaard werd van blessures. Vooral Theo Dilissen en Yannick Wouters kenden veel complex blessureleed en werden door de medische cel zeer goed begeleid. Maar de brede kern toonde zijn waarde en ook U21 spelers Thibault Helpers, Robin Pocket en ook Jasper Van Driquelle stonden al tussen de lijnen om deze blessures op te vangen.

LICHT OP GROEN VOOR PROMOTIE

Enkele weken geleden werd door het bestuur ook het licht op groen gesteld om een dossier in te dienen dat onze recht op promotie zou bieden. Dit ‘licentiedossier’ werd inmiddels goedgekeurd door Basketbal Vlaanderen en daarmee zijn we de enige ploeg die wil promoveren naar Top Division Men 2 (TDM2). 

Dit is een uniek moment in de clubgeschiedenis. Ooit speelde BC Ternat op hetzelfde niveau in wat toen 3e klasse heette in de jaren 80. Maar sindsdien is er veel veranderd. Iedereen weet hoe behoedzaam ons beleid is dat werd opgebouwd zowat 20 jaar geleden. Maar de Heren A zetten de laatste 10 jaar enorme stappen met allemaal spelers die voor de visie en beleving kiezen en niet voor korte termijn persoonlijk succes. Dat is precies de sleutel geweest van de evolutie van 1e provinciale naar TDM2. De laatste promotie van 2e naar 1e landelijke gebeurde in 2017 onder leiding van coach Toon Labbeke. De ploeg eindigde het seizoen op de 3 plaats. Pas toen De Pinte (dat als 2e eindigde) niet wenst te promoveren, kregen we onze kans en startten we in 2018 in 1e landelijke na overleg met de spelers.

4 Jaar later zetten we dus nog een stapje hoger en dat hebben we te danken aan een hele groep spelers, coaches en mensen die daar de afgelopen jaren de fundamenten van legden. Het bestuur wenst hen allemaal te bedanken voor hun bijdrage.

KAMPIOENSCHAP IN ZICHT 

Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben de Heren A nu genoeg aan 1 overwinning om de titel op zak te steken. De eerste kans dient zich aan op het veld van Racing Brugge. De thuiswedstrijd tegen Brugge werd gewonnen met overtuigende 67-87 cijfers. Op 30 april komt Hansbeke dan op bezoek en op 7 mei sluiten we het seizoen af met een thuismatch tegen Gent Oost Eagles (5 W/16 L).

Coach Tom Vrijders is hoopvol: “Een kampioenschap is echt uitzonderlijk voor zowel spelers als coaches. Vorige week zaten we met spanning thuis de uitslag van Hansbeke af te wachten dat slechts nipt won van Gent Oost Eagles. Dat zou een geweldige anti-climax geweest zijn, want een kampioenschap wil je bij voorkeur op het terrein vieren. We krijgen nu 3 kansen en die we willen natuurlijk zo snel mogelijk grijpen. Het is een zeer vreemd seizoen geweest maar ik ben zo trots op mijn spelersgroep en vooral blij dat het bestuur het ons allemaal gunt om een stap hoger te zetten. Alle 3 deze teams zijn uitstekende ploegen en dus zal het niet evident worden. We respecteren elke tegenstander en hopen dat we de positieve lijn kunnen doortrekken.” 

Ploegverantwoordelijke Walter Pocket begeleidde het team het hele seizoen lang en kijkt uit naar een apotheose: “Het sterkste element aan deze spelersgroep is het collectief. Het mag een clichรฉ zijn maar iedereen gunt elkaar alles bij ons. We hebben vaak matchen afgewerkt met een beperkte kern, maar telkens stonden verschillende spelers klaar om op te stappen in moeilijke momenten. Getuige daarvan is dat elke week 3 of meer spelers in de dubbele cijfers scoren. Het klikt op en naast het veld en dat is super. Met het hele team gaan we dit weekend 2 dagen naar Antwerpen als teambuidling. Het initiatief komt van de groep en ik sluit graag mee aan. Dan volgen 3 belangrijke wedstrijden en we gaan er alles aan doen om 1 van die 3 in winst om te zetten.”  

Voorzitter Mark Bogaert: “We bestaan 65 jaar dit seizoen en een kampioenschap kan een ongelofelijk orgelpunt worden voor de hele club. Deze unieke kans moeten we proberen te grijpen en we zijn fier te mogen promoveren. Met een beperkt budget voor deze reeks blijven we jaar na jaar beter doen en dit is de verdienste van velen. Ook volgend jaar willen we met dezelfde groep verder gaan en zo snel mogelijk behoud afdwingen. Maar dat zijn zorgen voor later. Nu hopen we op steun van alle supporters om ons in Brugge naar een overwinning te schreeuwen. We leggen alvast een bus in voor al onze fans en zullen er alles aan doen om de titel daar al te kunnen vieren. Op 7 mei volgt er sowieso een slotfeest bij de laatste thuismatch want samen vieren en verenigen hebben we al even niet meer kunnen doen.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.