Heren A pakken de titel in 1e landelijke

In een kolkende sporthal van Asse werd zaterdag het topduel gespeeld met de titel als inzet tussen onze Heren A en Hansbeke, dat op de 2e plaats staat. In een wedstrijd waarbij de beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven was het nagelbijten tot de laatste minuten en zelfs seconden. Aan de rust stonden onze heren 6 punten in het krijt en kreeg ons team moeilijk vat op het sterke trio Linskens, De Meulemeester en Vlamynck. Maar de druk over heel het terrein die coach Vrijders predikte begon te renderen in de laatste 10 minuten. Met nog 1 minuut te gaan stonden we 4 punten achter en werd gevreesd dat we het titelfeest voor een 3e en laatste keer moesten houden.

Maar een driepunter van Kevin bracht ons terug tot op 1 punt en in de daarop volgende aanval miste Hansbeke zodat we nog enkele seconden hadden om de match te winnen. Daarin schotelde Bas met een sterke drive de assist voor aan Jan die in de laatste seconde voor de kleinste voorsprong zorgde. De hele sporthal ontplofte en zorgde voor een nog nooit gezien tafereel van ontlading.

De promotie naar Top Division Men 2 was al even een vaststaand feit omwille van het goedgekeurde dossier. Maar dit kunnen afsluiten met een titel in eigen huis op deze manier is een scenario dat niemand durfde verhopen. Het geeft glans aan een al glansrijk seizoen waarin het team sterk groeide. Ondanks veel blessureleed wist het team thuis ongeslagen te blijven en verloor het slechts 4 keer. Sterkhouder Jan Goyens kroonde zich ook tot topschutter van de reeks.

Proficiat aan de coach, de medische cel en heel het team om dit unicum voor elkaar te krijgen in het jaar waarin de club 65 kaarsen mag uitblazen. Een orgelpunt na enkele jaren waarin de competities overal een vreemde wending namen door Corona.

Volgende week ontvangen we Gent Oost Eagles om 20 u 15 voor de laatste thuismatch van het seizoen en dan is het uitkijken naar een nieuw hoofdstuk. Iedereen welkom om dan de spelers nog een laatste keer aan het werk te zien.

Lees HIER artikel van het Laatste Nieuws en HIER in het Nieuwsblad.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.