BCAT slaat handen in elkaar met Sano Livin’

BC Asse Ternat gaat een nauwe samenwerking aan met Sano Livin’, een uniek concept dat zich gevestigd heeft in Ternat. Eigenaars Senne Aelbrecht en Jonathan Goetvinck openden deze bijzonder gezellige gym vorig jaar die slechts 7 minuten verwijderd is van de afrit van de autostrade.

Hun team van experts promoten er persoonlijk en actief sporten in een aangename omgevingen willen mensen fitter, sterker en gezonder te maken met focus op een duurzame gedragsverandering.

Zowel in Asse als Ternat was er tot op heden geen plek met een dergelijke missie. De link met BCAT was clubkinesist Rien Van Asbroeck.

Ik ben sinds enkele maanden enkele dagen in de week werkzaam bij Sano Livin en begeleid er sporters bij revalidatie of opbouw naar prestaties. Hun filosofie spreekt me aan en ik zag dadelijk een mogelijke samenwerking met BCAT op meerdere vlakken en contacteerde mijn collega’s van de medische cel die we nu al 12 jaar geleden hebben opgericht bij BCAT.”

Osteopaat Bruno Janssens (Enerki) en clubarts Luc Itterbeek beamen. “Dergelijke ruimte is uniek in de streek en hier kunnen we onze leden op een goeie manier begeleiden in meerdere disciplines. Momenteel revalideren er een aantal van onze spelers bij Rien na een blessure en die zijn alvast zeer tevreden”.

Op zondag 29 januari kwamen de coaches van U14 teams en ouder voor de eerste keer samen bij Sano Livin’ voor een uiteenzetting door de medische cel samen met Sano Livin’. Er werd gepraat over hoe de spelers kunnen voordeel halen uit een samenwerking.

De samenwerking zal zich concretiseren op enkele specifieke vlakken.

Sano Livin’ wordt de thuishaven voor de medische screenings die de club elk jaar voor de leden nu al meer dan 10 jaar organiseert. Daarnaast zullen teams er specifieke trainingsschema’s uitgewerkt krijgen door de Sano Livin’ coaches.

Maar we broeden ook om echt iedereen erbij te betrekken”, dixit voorzitter Mark Bogaert. We kunnen ook ouders van spelende leden een mooi aanbod voorschotelen met groepslessen tijdens de trainingsuren van hun kinderen bijvoorbeeld. Er zijn veel opties mogelijk die we nu allemaal eens gaan uitwerkenWe tellen meer dan 500 leden die we samen allemaal in beweging kunnen krijgen.

Senne Aelbrecht was ook als basketter vroeger actief als jeugdspeler van BCAT en kent de noden van een vereniging. ‘We willen een open plek zijn met expertise die ten dienste kan staan van de brede community die BCAT ondertussen geworden is. Ternat is ook onze thuis en dus zijn we opgetogen met deze toenadering. Het feit dat de club de medische begeleiding van haar leden al zo lang organiseert toont aan dat we samen een pak expertise kunnen aanbieden en we kijken er zeker naar uit om hier een succes van te maken.’