Sam Caron vervoegt de Heren A volgend seizoen

Sam Caron vervoegt de Heren A volgend seizoen en daarmee heeft coach Vrijders er een sterkhouder met een pak ervaring bij. Hij komt over van Falco Gent A (TDM2 andere reeks) waar hij goed is voor gemiddeld 10 punten per wedstrijd. Als vleugelspeler staat hij bekend om zijn zeer veelzijdige speelstijl en sterk afstandsschot. Sam stond vorig seizoen al op de radar van coach Vrijders maar zal dus nu vanaf augustus 2023 in een BCAT-shirt met zijn naam op spelen.

“Het was een weloverwogen beslissing. Ik heb me met mijn vriendin en 2 dochters in Meise gevestigd en wilde dichter bij huis spelen. Vorig seizoen was BCAT nog niet zeker van TDM2 toen we voor het eerst praatten en ik wilde graag op dit niveau blijven spelen. Maar volgend seizoen is anders. Falco promoveert naar TDM1 en ik draag daar mijn steentje toe bij. Evenwel betekent dit 3 keer trainen in de toekomst en dat is niet meer combineerbaar met mijn job als mede-bestuurder bij sportmarketing bureau MySueno en het gezin. Er waren een aantal andere opties maar nu kies ik wel resoluut voor BCAT.” aldus Caron.

Sam startte bij de jeugd van Grimbergen waar hij nog gecoacht werd door Sandra, de mama van onze Brecht Van Driquelle. De wereld is klein. Dan ging het in 2006 naar Bavi Vilvoorde waar hij 4 jaar speelde en vervolgens trok hij naar college: Francis Marion University (NCAA D2). In het seizoen 2014/2015 proefde hij van professioneel basketbal bij Mons en speelde er met dubbele licentie bij Gent Hawks. Daarna speelde hij in TDM1 drie seizoenen voor Melsele en drie bij Kontich.

Sam is nu 29 jaar oud en wil met BCAT wat hoger mikken. Coach Vrijders ziet dan ook in hem een type dat het team op sleeptouw neemt in de moeilijke momenten. “Sam speelde heel zijn carriere op een hoog niveau en weet wat nodig is om daar te winnen. Wij zijn nieuw in TDM2 en we doen het met de kern die we hebben uitstekend maar het ontbreekt ons wat aan ervaring met scorend vermogen. Zeker na de langdurige blessures van Theo en Bas. Ik ben maar al te blij met zijn komst en we hebben al goeie gesprekken gehad die me doen uitkijken naar de samenwerking. Hij weet welk basketbal ik wil brengen en zal zeer snel ingepast zijn om onze ambities wat hoger te leggen dan het behoud. Dat blijft onze doelstelling dit seizoen en ik ben bijzonder trots op wat mijn spelersgroep tot nu toe gepresteerd heeft om dat te behalen.”