Dames A zetten stap terug naar 1e provinciale

Door de nederlaag van het voorbije weekend zakken onze dames A uit 2e landelijke afdeling. Het seizoen begon veelbelovend onder bewind van de nieuwe coach Nico Pervolarakis die overnam van Kris Dee. Melanie Noel, Sabrina Pallen, Amelie Buyck, Lara Gurnet en Magali Pervolarakis werden aangetrokken om de resterende kern aan te vullen. Maar te veel blessureleed en wisselvallige prestaties maakten dat we terecht kwamen in de Play Downs. Daarin werd afgelopen weekend het vonnis beslecht ondanks een uitstekende prestatie op het terrein. Daar moesten we nipt de duimen leggen tegen een (versterkt) Osiris Aalst.

Na de gesprekken met de huidige spelerskern bleek ook dat een draagvlak voor landelijke moeilijk werd naar volgend seizoen toe. Dus legt de club zich neer bij de degradatie maar wil van deze tegenslag ook een opportuniteit maken.

De dames jeugdwerking van BCAT is nog jong en met specifieke meisjesteams in de reeksen U12, U14 en U16 staan meer dan 50 meisjes klaar voor de opvolging. In seizoen 23/24 komt daar ook een U19 team bij en zo zijn we klaar voor aansluiting bij de seniors.

Het team in 1e provinciale wordt momenteel samengesteld maar wil een mix zijn van ervaring en jong geweld die alle tijd krijgt volgend seizoen om te groeien. In de komende jaren zullen we zo veel mogelijk eigen jeugd integreren en kijken waar de toekomst ons brengt. Maar de intentie is om over enkele jaren de ambities terug op te schroeven en opnieuw met landelijk niveau te kunnen wedijveren.

Katrien Vercauteren, de drijvende kracht achter de dameswerking binnen de sportieve cel van BCAT, reageert alvast positief: “Uiteraard komt een degradatie hard binnen momenteel. Ikzelf ben geopereerd aan de rug en kon als speelster slechts enkele wedstrijden op het terrein staan. Met mijn ervaring had ik het team graag willen helpen maar het is nu zo. Maar ik zie de toekomst rooskleurig tegemoet. Onze meisjeswerking bloeit enorm en coaches Armand Van Hove (M16), Brecht Van Driquelle (M14) en Lieven N’dala (U12) leveren uitstekend werk. We gaan voor een extra team U19 volgend seizoen en ook een 2e M14 team zit eraan te komen. Er is dus een enorm potentieel binnen deze regio want weinig clubs in de buurt trekken die kaart. Of ik zelf nog zal spelen? Dat gaan we bepalen aan het begin van het seizoen. Mijn rug voelt beter aan en als ik nog een toegevoegde waarde op het terrein heb, dan zal ik die graag tonen. Anders blijf ik mijn rol binnen de club spelen om meisjeswerking bij BCAT nog meer te helpen groeien.