Afscheid van Koen Thomas

BCAT heeft op woensdagavond 18 januari 2017 een zware klap te verwerken gekregen. Koen Thomas (1982), penningmeester van onze club en assistent coach van de Benjamins C is vanavond overleden.

Koen kwam meer dan 10 jaar geleden over van de Merchtem Eagles en was jarenlang een vaste waarde op en naast het terrein bij BCAT. Koen was begeesterd door basketbal en blonk al snel uit als jeugdcoach. Toen hij enkele jaren geleden met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, diende hij zijn coachingcarriere even te staken. Koen onderging de afgelopen jaren meerdere operaties in Gasthuisberg Leuven maar vocht zich met een ijzersterke wil en positivisme door alle tegenslagen heen. In 2013 stelde hij zich kandidaat als penningmeester om de club te helpen, een rol die hij tot op vandaag met gedrevenheid uitvoerde.

Dit seizoen voelde Koen zich beter en liet zijn gezondheid toe om opnieuw op het terrein te staan. Hij deed dit als mentor en coach van de Benjamins C (U12), samen met Hendrik Eryatmaz. Tijdens de training vandaag bezweek Koen plots aan een beroerte. Enkele medici waren in de zaal aanwezig en probeerden Koen dadelijk te reanimeren, maar het baatte niet.

Hij verloor een laatste gevecht – op het basketterrein waar hij zo van hield – van een té sterke tegenstander die hem al jaren bekampte. De club raakt zo een geweldige kerel kwijt op de veel te jonge leeftijd van 34 jaar.

Het bestuur en alle leden van BCAT betuigen hun steun aan zijn vriendin Julie, zijn ouders, familie en vrienden. Zijn moed en doorzettingsvermogen waren een voorbeeld voor ons allemaal.