Bart Boddin haalt schoenen van de haak

Bart Boddin is geen onbekende voor de club. Zijn hele leven lang is hij actief geweest op of naast het terrein. In april 2015 speelde hij zijn laatste wedstrijd als senior voor de Heren A. Die waren toen actief in 2e landelijke en als kapitein speelde hij jarenlang een centrale rol. Sindsdien werkte Bart mee aan de uitbouw van de Sportieve Cel bij BCAT en bleef hij ook coach op de vele kampen.

Het afgelopen seizoen nam Bart de leiding van de Basketschool in Ternat. Daar bracht hij zijn oudste zoon Lars het ABC van het basketbal bij. Het voorbije seizoen sprong Bart en en toe bij als speler in het B en C-team waar hij de goesting terug te pakken kreeg. Dus trekt hij nu op bijna 34-jarige leeftijd opnieuw de schoenen aan om het B-team te versterken in 1e provinciale.

Coach Ronny Schaukens is zeer tevreden met deze versterking: “Bart brengt ervaring en beleving mee naar het team. Als leraar LO is hij in topconditie en zal hij het team veel bijbrengen. Waar we vorig seizoen erg jong waren met een gemiddelde leeftijd van amper 22 jaar, zijn we nu een meer volwassen ploeg. Ismail en Nigel vervoegden ons. Eerder werd al de komst van Bart Peeten en Stijn Bosteels aangekondigd. Alle nieuwkomers brengen ervaring op landelijk niveau mee en dus mogen we ons ambitieus tonen volgend jaar”.

Bart zelf is tevreden om terug speler te zijn. “Mijn 3 zoons namen de jongste jaren veel van mijn tijd in beslag. Maar nu heb ik echt zin om terug op een terrein te staan. Ik ken alle spelers door en door. Ze waren ooit m’n teamgenoten bij de Heren A of … ik was hun coach. Spelers als Alex Christou en Thomas Willockx heb nog onder m’n vleugels gehad in de U12-categorie. Dat heb je als je op jonge leeftijd begint te coachen en voelt best speciaal aan.”