Bart Samaey versterkt A-Kern BCAT volgend seizoen

BCAT is verheugd u de komst van Bart Samaey (1987) aan te kondigen. Bart speelde de afgelopen 8 seizoenen in Top Division 1 (2e klasse) bij ION Waregem. Hij is een sterke 4-speler die dit seizoen goed is voor gemiddeld 12 punten en 7 rebounds.

Bart woont met zijn verloofde Lien en hun 2 kinderen Oscar & Arno al sinds 2016 in Asse. Er was dan ook al vorig seizoen sprake van een overgang naar BCAT. Bart koos toen om nog een negende seizoen in Waregem te spelen maar bleef in contact met de club en kwam regelmatig kijken in Asse. “Het traject Asse-Waregem begon te wegen en zowel Lien en ik werken eveneens in het Brusselse. Dat maakt dat we veel tijd in de wagen doorbrengen. Ik maak dus bewust de keuze om echt vlakbij te spelen zodat werk-gezin-sport makkelijker te combineren valt.”.

Voorzitter Mark Bogaert is tevreden met deze vroege beslissing. “Na enkele gesprekken waren we al snel uit en zo gaf Bart vorige week te kennen dat hij zeer bewust voor onze club en visie kiest. Dat doet ons plezier. Hij is een verbaal sterke leider die al het jong talent in ons A-team op een optimale manier zal bijstaan. Beschouw hem als een verlengstuk van de coach en reboundsterke verdediger. Bart licht toe: “Ik kom zeker niet naar BCAT om uit te bollen. Daar zijn goeie afspraken over gemaakt en ik kom om de landelijke ambitie van BCAT zo goed mogelijk te versterken. Ik heb schitterende seizoenen in Waregem gespeeld en wil me ook voor lange termijn in deze club engageren.”

Deze week startte de club ook met de gesprekken met de huidige kern en daar zal u ook binnen de kortste keren meer nieuws van vernemen.