BCAT Bekerwinnaar Vlaams-Brabant bij U12 & U18

Op 6 mei 2017 trokken 2 ploegen van BCAT naar Diest in een duel met Leuven Bears.

De U12, onder leiding van coach Alex kenden weinig tegenstand in de U12 reeks en ging na nieuwjaar een reeks hoger speler bij U14. Daar konden de spelers al wennen aan hoge ringen en alle mogelijke tijdsvariaties zoals 24 seconden etc. Ook in de beker stormden deze kerels af op een klassieker in de bekerfinale. In een vorig treffen met hetzelfde Leuven won BCAT nipt met een score in de slotseconden. Leuven, dat aantrad met een selectie van de beste U12 spelers uit hun vele ploegen, toonde zich een taaie tegenstander en ook nu werd de wedstrijd pas op het laatste moment beslist door een score in de laatste 20 seconden: 45-47. Voor het tweede jaar op rij winnen de U12 dus van het gerenommeerde Leuven Bears.

Enkele uren later was het aan de U18 van coach Mike Maingie. Ook hij kende weinig tegenstand in de Vlaams-Brabantse competitie en trof ook hier in deze bekerfinale Leuven. Bij aanvang was er wat verwarring omtrent de spelers die mochten aantreden. Omwille van blessures hebben enkele spelers van deze kern het landelijke team occasioneel uit de nood gaan helpen. Blijkbaar worden dit dan beschouwd als ‘landelijke spelers’ en dus waren maar liefst 3 spelers ter plaatse niet speelgerechtigd. Met 7 slechts man leek het niet eenvoudig om van een voltallig Leuven te winnen. Maar extra motivatie zorgde voor een klinkende 43-55 overwinning die dus nog zoeter smaakte door dit voorval.

Beide overwinningen tonen aan dan de jeugdwerking van BCAT meer dan ooit floreert met dit jaar 3 landelijke teams en 2 bekerwinnaars. Proficiat dus aan alle bestuursleden, coaches, ouders en spelers die hieraan mee hebben gebouwd.