BCAT onthult nieuwe jeugdsponsor

In 2001 sloegen de basketclubs in Asse en Ternat de handen in elkaar en werd een nieuwe vereniging boven het doopvont gehouden: BCAT. Net dat woordje vereniging was wat het nieuwe bestuur voor ogen had en het focuste zich vanaf dan op de jeugdwerking. De seniorsambities werden toen teruggeschroefd en met geduld werd elk jaar verder gebouwd met nieuwe initiatieven zoals o.a. de basketschool.

Vorig jaar pakte de club uit met een volledige G-werking (voor spelers met een fysieke en mentale beperking) en is daarmee – naast Leuven – de enige club in Vlaams-Brabant die dit aanbiedt.

Bijna 15 jaar later telt BC Asse Ternat meer dan 400 leden en is met 20 ploegen een van de grootste uit de regio.

Dat BCAT het hart op de goede plaats heeft toonde het aan met verschillende initiatieven. Het zamelde geld in voor o.a. Make a Wish en steunde in 2009 met een benefietmatch van Okapi Aalstar al een nieuw initiatief in haar opstartjaar: Midwinter.

Dit is een jaarlijks wederkerend evenement dat in het centrum van St Katherina Lombeek plaats vindt. De opbrenst gaat integraal en rechtstreeks naar onderzoek van de ziekte van Duchene, een zeldzame spierziekte. Het onderzoek naar Duchenne is in een cruciaal stadium en een oplossing lijkt eindelijk nabij.

 

Ook nu zal BCAT zich daarom opnieuw inzetten voor Midwinter maar deze keer op langere termijn. Midwinter wordt vanaf dit seizoen de nieuwe shirtsponsor van alle jeugdteams van BC Asse Ternat. Dit is mogelijk gemaakt door de steun van de firma De Meuter, die dit doel eveneens een warm hart toedraagt.

“Na 1 goed gesprek met de organisatoren van Midwinter, de bedrijfsleiding van De Meuter en onze club was het duidelijk een mooi verhaal voor iedereen. Midwinter Lombeek is al een succesvol event en wij willen het met heel onze jeugd nog meer gaan ondersteunen en bekend maken bij de hele omgeving. Vandaar de prominente plaats als shirtsponsor. De volgende editie van Midwinter zal plaatsvinden op zaterdag 6 februari 2016. Noteer hem alvast in uw agenda.” Aldus een tevreden voorzitter Mark Bogaert.

Traditioneel organiseert de club haar eerste basketstage in de laatste week van augustus die afgesloten wordt met een wedstrijd van het A-team. Zij nemen het op tegen Brasschaat in het kader van de Beker van Vlaanderen.