BCAT rouwt om Anne Goessens

Anne Goessens … Heel de club kent haar als de gastvrije uitbaatster van de cafetaria van Ternat. Sinds jaar en dag maakte ze van deze plek een thuishaven voor ons, een plek waar veel gelachen, gedronken en gevierd werd. Een plek waar Anne ook woonde en ze zich uit de naad werkte om dit gevoel met velen te delen: bij haar thuis.

Feesten, recepties, de beroemde ‘komen eten’s van de heren A … geen moeite was haar te veel om het mensen naar hun zin te maken. Met een aanstekelijk optimisme en doorzettingsvermogen werd ze voor onze club een echt begrip. We gingen nooit op cafe, we zaten bij Anneke.

Persoonlijk beleefde ik er vele unieke momenten en telkens opnieuw zorgde ze voor die gastvrije en ontwapenende glimlach die menig memorabele nachten opleverde. Ze kende haar portie tegenslag in het leven maar ze sloeg er zich met de steun van haar fantastische familie telkens doorheen. Door de jaren groeide een wederzijds respect tussen haar en vele leden en werd ze een echte club-en basketbalfan.

Toen haar concessie eindigde met de bouwwerken aan de sporthal in Ternat nam ze met een zoveelste knalfeest afscheid en begon ook voor haar een nieuw leven. Ze bleef BCAT trouw volgen maar kreeg een tijd geleden te horen dat een agressieve kanker zich had meester gemaakt van haar lichaam. Ze vocht met elke vezel en droeg haar ziekte met waardigheid. Ik bezocht haar nog in het hospitaal in Aalst waar ze vaker verbleef.

Ze maakte een ‘bucket list’ en een van haar wensen was met de familie een wedstrijd bij te wonen van de Belgian Lions. Ik zag ze genieten in november in de Lotto Arena in Antwerpen en ze had de tranen in de ogen. Ze bleef ook toen optimistisch maar realistisch en toonde zich altijd sterk aan familie en vrienden. We wisten dat deze vreselijke ziekte haar stilaan overmeesterde toen ze recent ook nog eens naar de Heren A kwam kijken in Asse.

Haar dochter Laurence belde me 3 dagen geleden nog dat de situatie verergerd was en er thuis palliatieve zorgen werden opgestart. Een bezoekje was deze week gepland maar Anneke nam vandaag op 63-jarige leeftijd afscheid van het leven waar ze zo van genoot.  We zullen nooit vergeten hoe ze van onze club opnieuw mee een vereniging maakte, en hoe ze op gelijk welk uur van de dag of nacht genoot van mensen rondom haar die plezier beleefden. Plezier waar zij de energie vandaan haalde om dit elke dag opnieuw te doen.

Men zegt dat een mensenleven wordt bepaald door de waarde die dat leven voor anderen heeft gehad.

In haar geval … GOUDWAARDE