BCAT verwelkomt nieuwe bestuursleden

Enkele maanden geleden vervoegde Fernand Bouchez de club als penningmeester. Deze taak werd jarenlang door Koen Thomas opgenomen. Na zijn tragisch overlijden in februari 2017 moest de club op zoek naar een vervanger. Fernand maakt dus sinds kort deel uit van het kernbestuur naast Gisele (Secretaris), Filip (Vice-Voorzitter) en Mark (Voorzitter).

Maar enkele weken geleden maakten Nancy en Karen ook de beslissing bekend om uit het bestuur te stappen. Dat maakte dat enkel nog Erik Blokerije, Kurt Molkens en Jeroen Van Der Kelen overbleven. Daarom ging het bestuur aankloppen bij enkele ploegverantwoordelijken die zich de afgelopen jaren al bewezen hadden en bereid waren om een grotere rol op te nemen. Het is dus met plezier dat we u de komst van 4 nieuwe bestuursleden aankondigen.

Ingrid Huygh: Ingrid is naast moeder van maar liefst 4 basket spelende zonen ook zeer geëngageerd in andere verenigingen. Zij volgt BCAT al jaren als ploegverantwoordelijke en is niet te beroerd om het bestuur af en toe op hun verantwoordelijkheden te wijzen, telkens op een constructieve manier. Ook op alle activiteiten steekt ze de handen uit de mouwen en dus was deze Assenaar de geknipte kandidate ook naast Gisele de vrouwelijke balans wat te versterken in ons bestuur.

Rigo Gielen: In 2017 nam Rigo afscheid van basket op hoger niveau bij onze Heren A. Hij is ook actief speler bij de Masters maar blesseerde zich recent aan de knie. Rigo maakt sinds vorig seizoen ook deel uit van de sportieve cel van BCAT, samen met Bart Boddin, Dennis Willegems en Stijn Ketter. Met 2 zoons en 1 dochter actief in de club spendeert deze Assenaar ook veel tijd op en naast een basketveld. Rigo zal vanuit zijn rol in de sportieve cel in het bestuur zetelen en waken over de sportieve lijn.

Walter Pocket: Walter heeft eveneens een zoon die actief is bij de landelijke U18 en een dochter die al enkele jaren de basketschool begeleid. Walter heeft ook al jaren een vaste stek als ploegverantwoordelijke en was ook zeer actief betrokken bij alle activiteiten van de club. Als bedrijfsleider zal Walter ook de nodige visie, werking en organisatie mee ondersteunen van de club.

Koenraad De Peet: Met eveneens 3 spelende zoons in de club, heeft Koenraad een goeie vinger aan de pols in de de U10 en U12 reeksen. Hij was vroeger lang actief als speler van BC Asse en vader Roger was eveneens jarenlang bestuurslid. Jammer genoeg beëindigden blessures zijn spelerscarriere maar hij nam de afgelopen jaren al vaak een actieve rol op bij de vele activiteiten van onze club.

We willen als club blijven groeien en initiatieven nemen die een breed draagvlak aanspreken en inspireren. Met een volledige G-werking, 5 seniorploegen, 2 basketscholen en 15 jeugdploegen zijn we een van de grootste clubs in Vlaams-Brabant. Ook de organisatie van clinics, coachesopleidingen en tornooien maken van onze club een echte vereniging. En net dat verenigen van veel talent op en naast het terrein maakt dat we altijd nood hebben aan nieuwe mensen die willen helpen. Met 7 bestuursleden en 4 kernbestuursleden is er opnieuw voeling met veel van de ploegen. En dat zal zich zal vertalen in een goed beleid op alle niveaus. Indien u zich ook geroepen voelt om een steentje bij te dragen op een of andere manier, laat het ons gerust weten.