Medische cel

MEDISCHE CEL:

Med cel 2016
VLNR: Luc, Rien, Peter, Bruno & Paul (2016)

Enkele jaren geleden hadden een aantal sympathiserende medici het idee om specialisten samen te brengen binnen BCAT. Het doel was om maximaal blessures te voorkomen bij alle leden en kinderen in hun groei te begeleiden en adviseren. Dit resulteerde in een medische cel binnen de club die vandaag bestaat uit:

Dr Luc Itterbeek: sportarts en keuringsarts erkend door de Vlaamse Gemeenschap en is verbonden aan ‘BLITS’ (Brussels Labo voor inspanning en TopSport), het sportlabo van de VUB en bijgestaan door Dr. Lize Vaes.  

Bruno Janssens (Osteopaat D.O.- MROB)   Peter Dierckx, Paul Meert & Rien Van Asbroeck (Kinesitherapie).

Extern worden we versterkt door Dr. Van Mulders, fysisch geneesheer met specialisatie in de sportgeneeskunde evenals Dr. Roossens, orthopedisch chirurg en kniespecialist. Beiden zijn werkzaam in het OLV ziekenhuis te Asse en Aalst

 

MEDISCHE SCREENING:

Medische screening voor de start van het seizoen

Alle leden worden voor de start van een nieuw seizoen uitgenodigd voor een grondige medische screening door onze specialisten. Deze heeft als doel na te gaan of onze kinderen op een medisch verantwoorde manier kunnen sport beoefenen (onderzoek naar hartfalen, inspanningsastma, groeistoornissen, enz.). De basis is een online registratie via https://www.sportkeuring.be/ waar de leden sportspecifieke vragen gaan invullen. Deze info wordt dan doorgegeven aan onze sportarts Luc, die op basis van deze info een zeer grondige analyse kan gaan doen. De screening is uiteraard vrijblijvend maar wordt uiteraard aangeraden voor alle spelers vanaf U12. Van alle spelers wordt ook een fiche bijgehouden, en ook worden de resultaten en raadgevingen overlegd met ouders en coaches.

 

REVALIDATIETRAINING:

Wekelijkse revalidatietraining

Uiteraard staat het alle leden vrij om hun arts of kinesist zelf te kiezen bij wie ze willen revalideren na een blessure. Tijdens het seizoen kunnen zij ook wel bij onze medische cel terecht. Er is namelijk een specifieke revalidatietraining op een vast moment waar individueel gewerkt wordt met gekwetste spelers. Ook worden er vaak individuele programma’s opgesteld die op die manier kunnen opgevolgd en gecontroleerd worden. Aan de ouders wordt wel gevraagd om een afspraak te maken op voorhand met Rien: rienvanasbroeck@gmail.com of telefonisch op 0476 36 84 10.

 

CLINICS:

Peter geeft clinic schouderblessure preventie bij onze G-sporters.

De club volgt specifieke richtlijnen naar streching, voeding etc…  Leden van de medische cel geven dan ook op regelmatige basis clinics aan coaches en spelers, en staan ook in direct contact met de sportieve staf.