Corona Maatregelen bij BCAT (update)

Als club doen wij ons uiterste best om onze wedstrijden van U12 en U10  zo veilig mogelijk te laten doorgaan. In samenspraak met de gemeentes en basketbal Vlaanderen hebben wij alle maatregelen genomen voor zowel de trainingen als de wedstrijden. Hieronder kan u vinden voor zowel de spelers als coaches evenals de supporters.

De gemeentes Asse en Ternat hebben een circulatieplan voorzien en alle zalen voorzien van een afzonderlijke in-en uitgang. Er is voldoende ontsmettingsmiddel aanwezig en signalisatie is eveneens geregeld.

Supporters: Wij vragen alle supporters om zich te registeren bij het binnenkomen van de zaal adhv een QR code of via dit registratieformulier

Mark Bogaert is de Corona Coordinator voor BCAT en is te bereiken via mark@bcat.be.

Daarnaast willen we volgende regels aan iedereen vragen na te leven:

  1. Mondmasker – het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen. Dit betekent dat iedereen ouder dan 12 jaar in de gang, kleedkamer, ingang, toiletten, op de tribune, in de cafetaria, enz. van de sporthal een mondmasker moet dragen.
  2. Registratie: elke coach houdt de aanwezigheden bij van alle aanwezigen op trainingen en wedstrijden. Deze worden 2 weken bewaard. Alle supporters/ouders/officials registreren zich met hun naam en e-mailadres of telefoonnummer via een QR Code die zich aan de ingang van de sportloods & sporthal bevindt. De gegevens worden na 14 dagen vernietigd. Bij mogelijke besmettingen worden de betrokkenen verwittigd.
  3. Eigen drinkfles: we verzoeken iedere speler om een drinkfles mee te brengen die kan gevuld worden in de drankfonteinen.
  4. Douches/kleedkamers: zijn gesloten.
  5. Handhygiëne: iedereen die de sporthal betreedt, wast zijn/haar handen zorgvuldig of ontsmet de handen met alcoholgel. Er is alcoholgel aanwezig in de sporthal. Vlak voor de match ontsmetten coach, spelers, kine, enz. de handen opnieuw. Ontsmet zoveel mogelijk het gebruikte sportmateriaal voor en na elke match. Vraag de ploegverantwoordelijke of een ouder om de spelersbank te reinigen (doek + ontsmettingsmiddel zijn aanwezig in de zaal).
  6. Afstand: hou zoveel mogelijk afstand van andere supporters/bezoekers. Volg het circulatieplan in de sporthal (eenrichtingsverkeer). Op de tribune boven mogen mensen uit dezelfde bubbel samenzitten. Mensen die niet behoren tot dezelfde bubbel dienen 1,5 m afstand te houden op de tribune en minstens 2 zitplaatsen open te laten. Het aantal toegelaten supporters/bezoekers is vastgelegd op 1 familielid per speler.
  7. Ziek, hoesten of koorts? Kom dan niet naar de sporthal in het belang van ieders gezondheid. Contacteer je dokter of onze medische cel en neem geen risico.
  8. Besmetting vastgesteld? Meldt een speler, ref, coach, official of supporter/bezoeker zich als COVID-positief? Dan verwittigt je het bestuur die op zijn beurt dan iedereen die zich registreerde op de bewuste wedstrijd of training kan contacteren.
  9. Officials: ook officials dragen een mondmasker aan de wedstrijdtafel en ontsmetten hun handen voor elke match (en minimaal voor 1ste Q en voor 3de Q). Aan de wedstrijdtafel is alcoholgel voorzien voor refs, coaches en officials. Vul zoveel mogelijk het wedstrijdblad op voorhand in. De klok, de tablet en 24 sec worden door één thuisofficial ontsmet na gebruik.
  10. Bezoekende teams: bezoekers worden gevraagd om in de aangegeven supporterszone plaats te nemen en zich maximaal van andere supporters te distantieren.

 

Wat dan te doen bij een effectieve besmetting of risico? Check hier beide flowcharts van Basketbal Vlaanderen in geval van twijfel.

 1. Flowchart COVID-19_09102020_-12JAAR
 2. Flowchart COVID-19_09102020_+12JAAR