Dames A verder op zelfde elan met coach Kris Dée

Coach Kris Dée zag dit seizoen na twee overwinningen in 2de landelijke de competitie gestaakt. Sindsdien werd er achter de schermen werk gemaakt van de voorbereidingen voor 21/22. “De gesprekken met zowel de senior-speelsters als de U19-meisjes verliepen zonder verrassingen”, verduidelijkt Kris. “Ik ben enerzijds blij dat we op ervaren speelsters als Katrien Vercauteren, Eline Dubin & Tine Wynants nog één of meerdere seizoenen kunnen rekenen, anderzijds verwacht ik ook dat jonge talenten als Hayley Coopman, Marie Maton en Maïté Lanckman steeds harder op de deur van 2de landelijke zullen kloppen.”

Hoewel de samenwerking met Nathalie Meirlaen werd stopgezet wordt er geen extra speelster aangetrokken om de jeugd de nodige kansen te gunnen op landelijk niveau. Lara Moucheron kan hier als speelster van de A-ploeg en coach van de U19 meisjesploeg alleen maar blij mee zijn: “Hoewel deze nieuwbakken meisjesploeg elkaar de laatste maanden weinig heeft gezien blijven ze een hechte groep en staan ze te popelen om terug op het basketbalveld te staan. Voor volgend seizoen zijn we nog op zoek naar 1 extra speelster om ons landelijk U19-team te vervolledigen omdat één speelster de jeugdreeksen ontgroeid is.”

Coach Dée hoopt ook op een normale competitiestart en is voorzichtig ambitieus: “Zowel tijdens de voorbereiding als bij de eerste competitiewedstrijden lieten we als ploeg al heel wat mooie dingen zien en ik hoop dat we hierop kunnen verder bouwen, ondanks de lange pauze. Ik blijf altijd voorzichtig met voorspellingen maar een plaats in de linker kolom moet komend seizoen toch onze ambitie zijn.”

Kern Dames A BC Asse-Ternat (2de landelijke):

Debbie Hensmans

Eline Dubin

Eline Patteet

Emma Brahm

Hanne Schroven

Hayley Coopman

Katrien Vercauteren

Kim Dejaegher

Lara Moucheron

Loes De Raedemaeker

Maïté Lanckman

Marie Maton

Tine Wynants