Heren A met Jens Jacob, Arne Van Der Perren en Raf Paessens.

Zoals u al kon lezen op de website, kreeg BCAT de kans om als 3e in de eindrangschikking te promoveren naar 1e landelijke. Dat dit een uitdaging geeft aan de spelerskern is evident, en dus zal behoud afdwingen de eerste uitdaging zijn die we willen behalen. We zagen Frederic Permentier en Rigo Gielen hun schoenen aan de haak hangen en Hendrik Eryatmaz vervoegt de Heren B volgend seizoen. 3 Nieuwkomers werden aangetrokken die we even willen voorstellen. U ziet ze in witte uitrusting op de foto temidden van hun toekomstige team.

Nummer 4 is Arne Van Der Perren. Hij komt over van Bavi Vilvoorde waar hij in 1e provinciale een van de uitblinkers was op de spelverdeler. Met zijn 19 jaar zit er nog veel progressie in hem. Zijn snelheid en degelijk afstandsschot geven ons een extra troef op de spelverdeling waar hij dus samen met Kevin de lijnen zal uitzetten.

Nummer 9 is Jens Jacob. Toen Jens hoorde dat Arne ons kwam vervoegen was hij eveneens geïnteresseerd om bij ons te komen spelen. De vleugelspeler kreeg weinig tot geen kansen bij Bavi 1 en wilde graag speelminuten verzamelen bij een landelijk team in de buurt. Jens is bovendien een goeie maat van Jan Goyens en dus waren we blij om deze stevige vleugelspeler aan te trekken. Hij is ook nog maar 20 en wil uitgroeien tot een landelijke sterkhouder bij ons.

Nummer 11 is een Raf Paessens. Deze oude (34 jaar) bekende speelde de laatste seizoenen de pannen van het dak bij Basket Willebroek in 3e nationale met gemiddeld 13 punten. Hij keert terug naar BCAT waar zijn carrière in landelijke begon. Hij word herenigd met coach Labbeke die een groot aandeel had in zijn terugkeer.

Na een pechseizoen rekent de ploeg ook opnieuw op Oskar Eryatmaz (23). Oskar blesseerde zich de afgelopen 3 seizoenen telkens maar werkte sinds nieuwjaar keihard aan een comeback. Ook Elias Goyens (23) had af te rekenen met een hardnekkige blessure die hem quasi de hele heenronde aan de zijlijn kluisterde. Beiden zijn dus erg gebeten om zich te tonen volgend seizoen.

Scherpschutter Jimmy Hendrickx (30) voelt zich in zijn sas bij BCAT en zal samen met Raf de ploeg op sleeptouw nemen als ervaren rotten. Kevin Anneessens (23) en onze topschutterJan Goyens (20) bevestigden allebei vorig seizoen. Rasechte ‘Ternattenaar’ Bart Peeten (28) kende eveneens een topseizoen en captain Tim Borguet (28) zal in zijn vijfde seizoen bij de club voor de nodige rebound-power zorgen.

Ook worden jeugdspelers Alexandros Christou (17) en Brecht Van Driquelle (18) in de kern opgenomen. Alex kreeg én greep zijn kans het voorbije seizoen door de vele blessures en stelde niet teleur met vele knappe invalbeurten. Brecht deed vorig seizoen ervaring op bij Grimbergen in 1e provinciale en combineerde dit bij ons met landelijke U18. Nu kiest hij resoluut voor BCAT met een rol in de Landelijke U21 en de Heren A.

Coach Toon Labbeke blijft aan het roer evenals assistent Wim Van Poucke die ook de landelijke U18 onder zijn hoede neemt. De coaching staf weet weet dat 1e landelijke niet makkelijk zal zijn voor de spelerskern van gemiddeld nog geen 25 jaar oud. De start wordt belangrijk en Toon maakte op de teammeeting aan iedereen duidelijk wat de rol van elkeen is om behoud af te dwingen en af en toe te stunten. Ook onze thuisreputatie willen we graag behouden. Onze Heren A konden afgelopen seizoen rekenen op een trouw publiek dat hen vaak die extra boost gaf en rekenen dus opnieuw op dezelfde steun in deze nieuwe reeks. Binnenkort zal het oefenprogramma worden gepubliceerd en dan kan u ze in augustus al eens aan het werk zien.