Heren A versterkt met Sebastian Apers van Leuven Bears B

Met Sebastian Apers vonden we de ideale combo-guard van 1,85 meter om zijn jonge frontlinie te versterken. De 26-jarige Leuvenaar komt over van Leuven Bears B (TDM2) en draaide daar aan een gemiddelde van 10 punten per wedstrijd. Hij is een van de betere vrienden van Elias Goyens en die dropte zijn naam zowat een maand geleden. “De spelersgroep in Leuven viel jammer genoeg wat uit elkaar. Veel spelers wilden vertrekken en dus verkende ik ook mijn opties. Ik kende BCAT al vrij goed van er regelmatig oefenwedstrijden tegen te spelen. Naast Elias en zijn broer Jan leerde ik vorig seizoen ook de andere spelers beter kennen. Na een goed gesprek met coach Vrijders was ik er snel uit. Het soort basketbal dat hij wil brengen ligt me erg en dus zet ik graag een stapje terug om met dit team aan de top te spelen. Ook nieuwkomers Theo en Yannick ken ik. Als het op het veld even goed zal klikken dan ernaast, dan gaan we leuke tijden tegemoet”, aldus de doctoraatsstudent.

Coach Vrijders is zeer tevreden: “Bas is zowel verdedigend als aanvallend zeer sterk en brengt ervaring uit nationale afdeling mee. Bij Leuven was hij echt de sterkhouder en dus zie ik in hem een verlengde van mijn coaching. Dit is nu al de 3e perimeter speler die we aantrekken en daarmee zijn we rond. Alle 3 kwamen ze dit seizoen uit in TDM2 (3e nationale) en dus mogen we stellen dat we behoorlijk versterkt zijn op deze posities.

Samen met Brecht Van Driquelle en Kevin Anneessens zitten we dus perfect op de 1 en 2 positie met de komst van Theo en nu ook Bas. Die beide posities worden voor mij zeer flexibel aangezien ze allemaal echte ‘ball handlers’ zijn. Op de 3 positie hebben we dan Yannick en Thibault Helpers. Elias Goyens ga ik naar de 4 positie schuiven.

Nu moeten we enkel nog een versterking vinden onder de borden en dus is het nog zoeken naar een sterke rebounder.  Als we die vinden zijn we klaar met ons huiswerk.”.