Heren C – Laurens Renders met nieuwe visie en doelen

Onze heren C behaalden een 9e plaats in het klassement in 2e provinciale onder coach Laurens Renders. Deze ploeg kampte met een moeilijk seizoen maar wist zich mooi te handhaven. Mike Maingie en Shaun Jacobs waren de drijvende krachten op het terrein die met een wisselende spelersgroep er het beste van maakten.

Voor het volgend seizoen krijgt deze ploeg een volledig nieuwe oriëntatie als opleidingsploeg. Vanuit de sportieve cel werd er geöpperd om onze landelijke jeugd – die bij de betere van Vlaanderen beschouwd wordt – meer en structureel bij seniors in te zetten. Dat betekent dat we voor volgend seizoen met zowat de jongste kern ooit zullen aantreden in seniors.

Het team bestaat uit allemaal spelers die 21 of jonger zijn, aangevuld door captain Mike Maingie die de vaderrol van zijn 2 eigen kinderen dus zal verruimen naar een 14-tal spelers. Bedoeling is om jeugd dus sneller te laten kennis maken met seniorbasket en dit met snel en sterk verdedigend collectief basketbal.

Coach Laurens Renders blijft ook op post maar gaf aan dat er wat moest veranderen: “Vorig seizoen was heel wispelturig en was het moeilijk om een sportieve visie te combineren met overwinningen. De sportieve cel kwam met een nogal radicale verjongingsopdracht die ik met veel enthousiasme aanvaard heb. Jammer wel is dat clubmonument Shaun Jacobs afhaakt want dat is een stevig verlies. We hopen allemaal dat zijn afscheid tijdelijk is en er zal altijd een plaats voor hem zijn om mee dit jong geweld te vormen. Shaun was ook jarenlang actief als jeugdcoach bij BCAT en kent al deze spelers door en door. Ook van enkele andere spelers hebben we afscheid genomen maar dit is correct en tijdig gebeurd zodat zij oplossingen konden zoeken. Een deel van hen zal terecht kunnen in de nieuwe ploeg die in 3e provinciale zal aantreden.” 

Ander nieuws was dat maar liefst 3 eigen jeugdspelers terugkeren naar BCAT. Arthur van Dooren (Gentson), Siebe Janssens en Michail Al (Groot-Dilbeek) weken om verschillende redenen uit 2 seizoenen geleden. Maar nu zijn ze blij terug met hun vroegere teamgenoten herenigd te zijn. Arthur Van Dooren: “Omwille van mijn studies zat ik op kot in Gent en was het moeilijk combineerbaar. Dus kwam ik bij Gentson terecht waar ik goeie herinneringen aan overhoud. Maar nu ben ik echt blij terug te keren en de nieuwe visie bevalt me zeer.” Ook Siebe en Mika kijken uit naar het volgend seizoen: “Het voelt alsof we nooit weggeweest zijn. We hielden uiteraard contact met vele mensen binnen BCAT en we vinden hier onze vrienden terug. Mike was vroeger nog onze coach en hij neemt de ploeg nu al op sleeptouw.”.