Ismaïl El Hamzaoui keert terug naar BCAT

Ismaïl El Hamzaoui is geen onbekende voor onze club. Hij speelde – samen met zijn broer Mehdi – bij het A-team een paar seizoenen geleden onder coach Toon Labbeke. Hij kwam het afgelopen seizoen uit voor Erpe-Mere (1e provinciale Oost Vlaanderen) en was er de startende spelverdeler.

De club was ook op zoek naar een sterke 3/4 speler ter vervanging van Jens Devos en Ismaïl tipte Nigel De Koninck. Nigel speelde 2 seizoenen geleden bij Red Vic in 1e landelijke. Hij laste het afgelopen seizoen een sabbatjaar in door werkomstandigheden. Maar Nigel wilde graag opnieuw de basketschoenen aantrekken en beiden zullen dus volgend jaar de selectie van coach Ronny Schaukens versterken. Hiermee zet deze ploeg zijn ambities kracht bij. Eerder maakten ook Stijn Bosteels en Bart Peeten de overstap. Het team eindigde als 2e in de (verkorte) competitie en miste op een haar na de promotie naar landelijke.

Kapitein Hendrik Eryatmaz kijkt alvast uit naar volgend seizoen: “Dit seizoen leefden we op een wolk. We wonnen veel wedstrijden met klein verschil maar we mogen niet vergeten dat we met maar liefst 8 juniores en 4 seniors speelden. Ik ben echt trots op de behaalde tweede plaats en we hebben er met dit team echt hard voor gewerkt. Uiteraard gaan we Brecht Van Driquelle missen die terecht de overstap maakt naar het A-team. Maar de terugkeer van mijn ex-ploeggenoot ‘Izzy’ is super en ben blij met zijn keuze.

Ook coach Schaukens is tevreden: “We krijgen er 4 seniors bij met landelijke ervaring waarmee we nog sterker gewapend zijn. Alex, Thomas en Robin combineren P1 samen met de U21 die ik eveneens blijf coachen. Ook staat er een goede U21 en U18 lichting klaar die ons kan aanvullen. Met deze mix van jeugd en ervaring zullen we blijven een uptempo basketbal brengen met veel verdedigende druk.”

De kern is dus compleet en zal bestaan uit:

Guards: Gus Essenga, Sven Van Droogenbroeck, Hendrik Eryatmaz (Captain), Stijn Bosteels en Ismail.

Forwards: Thomas Willockx, Alex Christou, Gaetan Meert, Robin Pocket en Nigel.

Center: Bart Peeten