Joost Brancart maakt kern Heren A compleet

Joost Brancart is geen onbekende in het Vlaams-Brabantse basketbal. De Humbekenaar speelde onder andere voor Bavi Vilvoorde en Aarschot in TDM2. Hij was ook actief in TDM1 (2e nationale) bij Gent Hawks en speelde dit seizoen bij bij de Kontich Wolves in dezelfde reeks. Met het vertrek van Tim Borguet en was BCAT al even op zoek naar een stevige center bij de Heren A die vooral reboundkracht bijbrengt.

Dit sluitstuk is dus de 4e versterking voor de Heren A en daarmee is de ploeg rond. “Ik was de afgelopen jaren actief in TDM 1 en 2 en ik verwachtte ook om  te kunnen blijven bij de Wolves. Maar toen beslist werd om de samenwerking daar te stoppen, was ik er snel uit met BCAT. Ik werk aan de VUB waar ik docoraatsstudenten begeleid. Best een drukke job en dus wilde ik niet te ver van huis en Brussel basketten. Op m’n 34 wil ik mijn ervaring vooral ten dienste stellen van het bijzonder jonge team. Raf Paessens en ik zijn de enige dertigers en dus zie me zeer complementair met hem volgend jaar op dezelfde positie. Bovendien ken ik ook heel wat spelers van de A-kern van BCAT vanuit mijn verleden bij Bavi Vilvoorde. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint en kijk uit naar de samenwerking met coach Vrijders.”

Coach Tom Vrijders: “Ik ben zeer opgetogen met de komst van Joost. We hebben nu 4 versterkingen en daarmee is het team compleet. Dit geeft een nieuwe dynamiek aan het team dat de afgelopen seizoenen nooit meer dan 2 spelers diende te vervangen. Het spreekt voor de reputatie van BCAT dat alle 4 deze spelers zowel financieel als sportief een stap terug zetten door in 1e landelijke bij ons te komen spelen. Maar allemaal zochten ze een club en omgeving waar beleving en plezier op en naast het veld primeren. Op een of andere manier klikte het ook met de nieuwkomers onderling en overtuigden ze ook elkaar om samen bij ons A-team te komen. Nu hopen dat we het seizoen snel en vooral blessurevrij kunnen gaan voorbereiden. Dit seizoen is bij mij al vergeten en focus me nu op augustus 2021.”

Het team:

Point Guard: Kevin Anneessens & Theo Hendrik Dilissen 

Shooting guard: Sebastian Apers & Brecht Van Driquelle

Small Forward: Thibault Helpers & Yannick Wouters

Power forward: Jan & Elias Goyens

Center: Raf Paessens & Joost Brancart