Joris Swillen stopt als coach bij Heren A, Toon Labbeke neemt over.

Na de wedstrijd in Turnhout (die verloren werd met 78-56) gaf Joris te kennen dat hij met directe ingang stopt als coach. In zijn eerste seizoen wilde hij een nieuwe basketbalvisie brengen maar omstandigheden zaten niet mee. Ook was er een heuse blessuregolf die maakte dat verschillende sleutelspelers langere tijd onbeschikbaar waren.

De club betreurt de beslissing en wil Joris toch uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet. We hebben als bestuur een verantwoordelijkheid hierin en moeten ook de hand in eigen boezem steken. We zorgden misschien niet voor het ideale kader om de ambities van Joris te kunnen realiseren. Maar ook stelden we vast dat de spelers het moeilijk hadden om met beperkte trainingsuren de nieuwe spelwijze onder de knie te krijgen.

Het bestuur moest dus snel op zoek naar een vervanger en klopte aan bij een vertrouwd adres: dat van Toon Labbeke. Hij nam – na verschillende jaren aan het roer van de Heren A – afscheid op het einde van vorig seizoen, maar neemt dus deze week over om direct aan de bak te gaan aanstaande zaterdag tegen Aarschot.

De Heren A staan momenteel met 4 overwinningen en 8 nederlagen op een 12e plaats binnen een reeks van 16 ploegen. Met nog 18 wedstrijden op het programma is het de ambitie om opnieuw in de middenmoot plaats te nemen.