Nieuw team in 3e provinciale

Volgend seizoen telt BCAT 25 ploegen en 2 daarvan zijn volledig nieuw: het damesteam U19 en ook de Heren D. Dit team zal aantreden in 3e provinciale en bestaan uit veel spelers die vroeger actief waren bij BCAT. Voor de 40-jarige Joris Raeymaekers is het een terugkeer naar de roots. “Ik speelde mijn jeugd en heel wat seniorjaren bij de club maar de afgelopen seizoenen bij Sint Paulus Opwijk, eveneens in 3e provinciale. Die club gaat volgend seizoen op in BC Opwijk en dus werden we voor een keuze gesteld. Veel ploegmaats daar zoals Nicolas Dupont en Francois Bruyninckx hebben eveneens bij BCAT gespeeld en dus benaderden we samen voorzitter Mark Bogaert met het idee om terug te keren. Ikzelf speelde ook regelmatig mee met de Masters van BCAT samen met mijn broer Thomas.

Coach van dit team wordt Adriaan Reynders. “We starten het seizoen met een brede kern en de nodige ambitie. We waren al even met dit project bezig en contacteerden enkele spelers die vroeger ook bij de club actief waren. We wisten zo een mooie groep van 15 spelers samen te stellen. Zo sluiten Thomas Van der Auwermeulen, Kenzo Matelé, Steven Nuyttens, Sven Van Cauter en Jens Van Dinter aan die vorig seizoen nog in 2e provinciale speelden bij BCAT. Zelfs was ik als coach lang actief bij Groot Dilbeek maar stopte even. Ik tel veel vrienden in deze groep en dus moest ik niet lang nadenken om opnieuw te gaan coachen

Ook Reinout De Clercq en Jeldert Meyts vervoegen de groep: “Voor ons is dit zeer leuk. Wij kennen zowat iedereen en met deze grote groep gaan we ons echt ook amuseren op en naast het veld. Reinout en ik zullen de meeste BCAT jaren op de teller hebben en hebben ook onze jeugd samen doorgebracht bij BCAT. We zien ons nog enkele seizoenen doorgaan, ook bij de Masters.”

Voorzitter Mark Bogaert is eveneens opgetogen: “We zijn echt zeer tevreden. Het idee om een team in 3e provinciale op te richten speelde al enkele seizoenen maar werd nooit gerealiseerd wegens een te beperkt draagvlak aan spelers. Al deze jonge oudgedienden keren terug naar de oude stal en dat doet deugd want ik coachte zelf zowat de helft van deze groep in de jeugd bij ons.”

Jammer genoeg werd de eerste bijeenkomst van dit team op het buitenterrein aan ’t Jass al ontsierd door een blessure. Nicolas Toujour scheurde een achillespees en zal dus niet voor nieuwjaar inzetbaar zijn. We wensen hem alvast een spoedig herstel toe.