Nieuwe gezichten bij B-Cats

De damesploeg van Basketbal Club Asse-Ternat – de B’Cats – maakt zich inmiddels ook op voor het nieuwe seizoen en mag 3 nieuwe gezichten verwelkomen. Met Nina Deriemaeker (ex-Basket Willebroek en BBC Schelle (L1)), Lara Moucheron (ex-Kangoeroes Basket, Basket Lummen en BC Grimbergen (L2)) en Tine Wynants (ex-BC Opwijk en BC Grimbergen (L2)) werd de ploeg niet alleen danig versterkt maar werd ook het regionaal karakter bewaard met deze inwoonsters van respectievelijk Opwijk, Mollem en Asse.

In combinatie met de huidige groep die afgelopen periode reeds een mooie prestatie neerzette is het alvast de ambitie om nog beter te doen dan het eerste seizoen damesbasketbal bij BCAT.

De meisjes- en dameswerking bij BCAT zal de komende seizoenen nog verder ontwikkeld worden. In dit kader werd nu reeds een samenwerkingsakkoord met Jeugd Gentson afgesloten, een club die onder meer een damesteam in de hoogste nationale afdeling heeft. In een eerste fase zal de samenwerking voornamelijk bestaan uit het promoten van meisjes- en damesbasketbal in de regio, op iets langere termijn wordt ook bekeken hoe er ook op sportief vlak kan samengewerkt worden met de B-Cats.