Kwetsuren

BCAT beschikt sinds enkele jaren over een medische cel. Die bestaat uit verschillende specialisten die onze leden helpen om blessures te voorkomen en hen te begeleiden tijdens en na een eventueel sportongeval.

De cel is bereikbaar via medischecel@bcat.be

  • Sportarts Luc Itterbeek – 02 463 31 12 // Brusselstraat 209, 1702 Groot-Bijgaarden
  • Kinesist Paul Meert – 0497 26 21 20 // Bergestraat 70 – 1730 Asse
  • Kinesist Rien Van Asbroeck – 0476368410 // Doelstraat 58 – 1741 Wambeek (Ternat)
  • Kinesist Peter Dierickx – 0477886874  // Doelstraat 58 – 1741 Wambeek (Ternat)
  • Osteopaat Bruno Janssens – 0477287944  // Lange Haagstraat 62 – 1700 Dilbeek
  • Podoloog Arno Boulpaep – 0479 12 49 91 // Koning Albertstraat 168, 1760 Roosdaal

Wat te doen na kwetsuren tijdens training of wedstrijd?

Wie aangesloten is bij de club is verzekerd door de VBL. Dit enkel op het moment dat er activiteiten in ploegverband plaatsvinden (trainingen, wedstrijden, tornooien en de verplaatsingen ernaar toe).  Indien men echter deelneemt aan een training in een andere club en/of met een andere ploeg een tornooi speelt en de club daar vooraf niet schriftelijk (e-mail) van op de hoogte heeft gebracht dan geldt deze “clubverzekering” niet! Voor ongevallen tijdens het verplaatsen van en naar training en wedstrijd moet deze gebeuren langs de kortste weg, om dekking te hebben. Een kwetsuur wordt steeds gemeld aan de coach, ploegafgevaardigde én clubsecretariaat (secretariaat@bcat.be).

Waar kan ik de aangifteformulieren vinden?

Aangifteformulieren vind je op deze site door hierboven te klikken op ‘VERZEKERING’.

Wat moet je aan rekeningen bijhouden?

Dokter en kinesist: bij het bezorgen van doktersbriefjes aan het ziekenfonds melden dat het om een sportongeval gaat. De afrekening bewaren. – Apotheker: vermelden dat het om een sportongeval gaat, waarvoor je verzekerd bent. Afrekening en attest bewaren. – Ziekenhuisfactuur: opleg bijhouden.

Niet gedekt door de verzekering?

Indien zich een nieuw ongeval voordoet vooraleer het genezingsgetuigschrift is opgestuurd kan op geen enkele vergoeding van de verzekering aanspraak gemaakt worden. Prothesen, tapes, verbanden en schade aan brillen. Ogen en tanden zijn vaak niet verzekerd, dus het is aangewezen hier een extra verzekering voor te nemen die aanvult.

Hospitalisatie?

De aangifte wordt door de behandelende geneesheer ingevuld. De rest van de procedure blijft dezelfde. De verzekering komt niet tussen voor onkosten en bijkomende honoraria volgende uit het gebruik van een individuele kamer of kamer met twee bedden.

Hervatten van de training en wedstrijden?

Trainingen en wedstrijden mogen pas hervat worden na genezenverklaring van de dokter. Dit document stuur je na ondertekening van de arts zelf op naar Ethias. Met daarbij : – vermelding van je dossiernummer – alle rekeningen (originelen – er worden geen kopies aanvaard – neem een kopie voor jezelf).