Stijn Bosteels opnieuw bij BCAT Heren A

Stijn Bosteels kwam op jonge leeftijd over van de Merchtem Eagles om bij BCAT van landelijk basket te proeven als U16 speler. Al snel groeide hij door als sterkhouder van het A-team. Enkele jaren geleden besloot ‘Bossy’ omwille van werkverplichtingen naar het B-team te verhuizen. Daar blonk hij de laatste jaren uit en werd een van de topschutters in 1e provinciale.

Op 27-jarige leeftijd keert hij dus terug naar de A-kern waar hij opnieuw onder coach Labbeke gaat spelen. “Bossy is altijd een speler naar mijn hart geweest en heeft zeker het landelijk niveau. Na een goed gesprek waarin we van hem opnieuw een engagement kregen was de kogel al snel door de kerk en verwelkomen we hem met open armen. Aangezien de blessure van Jimmy langer zal aanslepen dan we dachten, rekenen we op hem voor scorend vermogen op de vleugel.

Ook Stijn is tevreden. “Ik kan mijn werkschema nu veel beter plannen en kan me dus terug echt focussen op basket. Ik vind het jammer om mijn vrienden van het B-team te verlaten maar wil nog eens zien waar mijn plafond ligt. De toekomst van de B-kern ziet er trouwens uitstekend uit met een coach als Ronny Schaukens en 2 goeie versterkingen met de broers Aldenkamp. Ik zal zeker nog vaak matchen van hen bijwonen. Mijn kapiteinsrol wordt overgenomen door Hendrik Eryatmaz die dat zeer goed zal doen. Hij kende een pechseizoen maar zal volgend jaar zeker knallen in een sterk verjongd team.”.