Theo Dilissen en Yannick Wouters versterken Heren A

Coach Tom Vrijders voerde gesprekken met de spelers de afgelopen weken en daarin gaf Arne Van Der Perre te kennen dat hij zich wil focussen  op een job nu zijn studies afgerond zijn en graag lager wil aantreden. Ook met Kevin Vander Perre werd de overeenkomst niet verlengd. De club wil beiden bedanken voor hun jarenlange inzet voor het team. En dus diende de club op zoek naar 2 versterkingen.

Yannick Wouters speelde de afgelopen seizoenen voor Haantjes Oudenaarde (TDM2) en is een 23-jarige atletische vleugelspeler van 1,95 m. Hij speelde onder coach Vrijders bij Okapi B enkele jaren geleden en beiden kennen elkaar dus zeer goed. Yannick studeert momenteel in Gent en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Met Haantjes promoveerden we van 1e landelijke naar TDM2 dit seizoen. Afgelopen weekend besloot het bestuur om dit team te schrappen en van de B ploeg in 1e provinciale hun A-ploeg te maken. Maar ik was al even in contact met Tom en wilde graag terug onder zijn vleugels spelen. Hij kent me goed en bij Okapi leerde ik hem appreciëren als een gedreven coach die me echt beter maakte. Bovendien heb ik nog met de Goyens broers in Bavi samengespeeld en is het ook fijn om opnieuw met hen herenigd te zijn op een basketbalveld. Ik heb er alleszins na dit kwakkelseizoen veel zin in.” 

 

Theo Dilissen woont net als Yannick in Dworp en is eveneens 23 jaar oud. Hij komt over van Basket Willebroek (TDM2) waar hij op zowel de 1 als de 2 positie uitkwam. Met zijn 1,90 m is hij vrij groot voor zijn positie en hij zal ook bij BCAT op meerdere posities kunnen spelen. Hij draait bovendien al even mee in TDM2 waar hij de 4 afgelopen seizoenen sterk presteerde. Ditmaal koos met overtuiging voor BCAT. “Ik speelde vaak oefenwedstrijden tegen BCAT en merkte altijd de goeie ploegsfeer op. En dat soort omgeving is waar ik het best in rendeer. De goeie omkadering en de visie van coach Vrijders maakten dat ik vrij snel beslis om voor BCAT te kiezen. Ik had opties in TDM2 maar ik denk dat we met deze jonge kern hoge ogen kunnen gooien in 1e landelijke. Ik wil me terug amuseren op het veld en ben ervan overtuigd dat dit zal lukken en ook op lange termijn.

 

Coach Tom Vrijders is alvast zeer tevreden met deze 2 versterkingen. “Deze jongens komen echt met goesting en willen een nieuwe start nemen bij ons. Het zijn allebei spelers die – ondanks hun jonge leeftijd – hoger speelden en dus een stap terug zetten en dat spreekt voor de club en de cultuur die het al jaren handhaaft. We zijn nog in gesprek met een paar spelers en zijn op weg om een zeer competitief geheel uit te bouwen. Zelf wil ik meer uptempo basketbal brengen naar de sporthal in Asse en in dat plaatje passen deze 2 kerels perfect”.