Remko Walravens verkozen tot Rising Star

De Week van de Official is een jaarlijks initiatief vanuit 41 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Het is een initiatief van de Vlaamse Sport Federatie en Sport Vlaanderen. In 3 categorieën werd de ‘official personality of the year’ verkozen: Little Champs (-18) Rising Stars (+18) en Legends (50+).

De nominatie van Remko was op zich al een succes bij de selectie want hij haalde het van alle andere genomineerden binnen basketbal. Gezien Remko net 18 geworden is, werd hij bij de Rising Stars categorie ingedeeld en dus was er stevige concurrentie van scheidsrechters uit andere federaties.

Vanuit meer dan 700 nominaties in totaal werden 44 kandidaten uit verschillende sporttakken geselecteerd. Meer dan 22.000 sporters en sportliefhebbers hebben de voorbije weken hun stem uitgebracht op hun favoriete official.

Nadat de stemming geopend werd stond Remko stevig aan de leiding maar naarmate de deadline vorderde naderde slonk de voorsprong. Maar op de valreep haalde hij het net van koning voetbal en dat hebben we zeker te danken aan de massale steun van onze club, maar ook de hele basketbal community en Basketbal Vlaanderen.

Het pad werd in onze club geëffend door Michail Al die op jonge leeftijd besloot om carrière te maken als scheidsrechter. Op enkele jaren tijd werkte hij zich op en dit seizoen is hij op 25-jarige leeftijd actief in Top Division. Dat heeft veel jongeren geïnspireerd waaronder Remko.

Ondertussen werkt hij aan zijn eigen pad als ref en krijgt Remko dit seizoen al de kans om in Landelijke afdeling te fluiten. Daarnaast blijft hij binnen de club ook een rol opnemen als Referee Ambassador en plant hij samen met zijn broer Yorben de youth officials elke week.

Elke week zijn er ongeveer 300 wedstrijden die doorgaan zonder een officiële scheidsrechter en dat is te veel. Alle clubs moeten verantwoordelijkheid opnemen en beleid gaan voeren om meer instroom te bewerkstelligen. Dat beleid kan wel door een club uitgestippeld worden maar het wordt pas gerealiseerd door mensen die de kar ook effectief trekken. En dat doet Remko op jonge leeftijd op een verbindende en inspirerende manier bij ons.

Namens alle 600 leden bedanken we hem dan ook voor zijn inzet en supporteren we niet alleen voor onze ploegen maar ook voor onze scheidsrechters: allemaal.

foto: Michail & Remko