In Memoriam

In Memoriam: Koen Thomas (1982 – 2017)

BCAT kreeg in 2017 een zware klap te verwerken. Koen Thomas, penningmeester van onze club en assistent coach van de Benjamins C kwam dan om het leven.

Koen kwam over van de Merchtem Eagles en was jarenlang een vaste waarde op en naast het terrein bij BCAT. Koen was begeesterd door basketbal en blonk al snel uit als jeugdcoach. Toen hij met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, diende hij zijn coachingcarriere even te staken. Koen onderging meerdere operaties in Gasthuisberg Leuven en vocht zich met een ijzersterke wil en positivisme door alle tegenslagen heen.

In 2013 stelde hij zich kandidaat als penningmeester om de club te helpen, een rol die hij tot op vandaag met gedrevenheid uitvoerde.

Begin 2017 voelde Koen zich beter en liet zijn gezondheid toe om opnieuw op het terrein te staan. Hij deed dit als mentor en coach van de Benjamins C (U12), samen met Hendrik Eryatmaz. Tijdens een training bezweek Koen plots aan een beroerte. Enkele medici waren in de zaal aanwezig en probeerden Koen te reanimeren, maar het baatte niet.

Hij verloor een laatste gevecht – op het basketterrein waar hij zo van hield – van een té sterke tegenstander die hem al jaren bekampte. De club raakt zo een geweldige kerel kwijt op de veel te jonge leeftijd van 34 jaar.

In Memoriam: Tim Van Vaerenbergh (1988 – 2006)

Op 8 september 2006 eindigde het leven van speler Tim Van Vaerenbergh door een aneurisme. Een leven dat zich beperkt zag tot een nipte meerderjarigheid.

BCAT nam zo veel te vroeg afscheid van een van haar grootste fans. Tim was een speler die alle jeugdreeksen had doorlopen, en steevast op elke afspraak van de club aanwezig was. Als supporter, spelverdeler, sfeermaker en helpende hand. Hij kende iedereen, en iedereen kende hem.

De grappen en grollen, de ambitie om zich te bewijzen, en zijn passie voor basketbal maakten het verlies zwaar voor alle leden van onze club.

We blijven aan hem denken en moge zijn optimisme en liefde voor de club een inspiratie blijven voor iedereen.