Jongste dames A ooit gaan voor beter

Onze dames A kenden een volledige make-over sinds de degradatie uit landelijke. Veel speelsters zochten toen andere oorden op en dus werd de rol van het Dames A-team herdacht. Met een kern die quasi volledig bestond uit jeugdspelers wist coach Eline Dubin een rol van betekenis te spelen in 1e provinciale. “Elke week was het knokken met die jonge garde tegen een reeks waar de leeftijd vrij hoog ligt. Maar ik beschouw het als een leerschool voor het al het jong talent dat we willen vooruitgang laten boeken. Een combinatie van jeugdwedstrijden op niveau met seniorbasket was het plan dit seizoen. Dat dat niet altijd even makkelijk loopt, is evident. We kregen te maken met veel blessures en dat maakt dat we op een 7e plaats eindigden. Maar ik ben zeer tevreden over mijn groep. We weerden ons altijd en werden constanter naarmate het seizoen vorderde”. aldus Eline.

Katrien Vercauteren is de ouderdomsdeken van deze groep en ook zij ziet veel vooruitgang. “We vormen een hechte groep en ik ben ervan overtuigd dat we volgend seizoen beter kunnen doen. Ikzelf doe er nog een jaartje bij en hoop dat mijn ervaring een rol kan blijven spenen in dit proces. Ikzelf blijf ook intensief betrokken bij de jeugdwerking van de meisjes en we brengen opnieuw 5 teams in stelling: U12, 1 team U14, 2 teams U16 en 1 team U19. Maar liefst 7 speelsters van de U19 en ook 2 van de U16 zullen in de Dames A hun kansen krijgen”.