Nieuwe uitdaging voor Brecht Van Driquelle

Brecht verlaat BCAT aan het einde van dit seizoen en zal uitkomen voor LDP Donza in het A-Team in Top Division Men 1. Na 10 seizoenen bij ons is hij klaar voor een stap hoger bij een club die momenteel op een gedeelde 1e plaats staat in TDM1.

In 2014 maakte hij op 15-jarige leeftijd de overstap van BC Grimbergen naar BCAT om bij onze U16 aan te treden. Daar doorliep hij erna de U18 en U21 reeks waar hij stelselmatig in het B en daarna ook A-team werd opgenomen onder coach Labbeke en huidig coach Vrijders.

Dit seizoen brak de 24-jarige spelverdeler helemaal door nadat hij een hele zomer hard was blijven trainen. Hij werd als MVP verkozen in de bekende Summer League en toonde zich gretig bij aanvang van het seizoen. Dat hij over een fenomenaal shot beschikt was al even geweten, maar vooral op verdedigend en organiserend vlak zette hij stevige stappen. Met 29 punten in het bekerduel tegen Antwerp Giants B en 36 in de competitie tegen Sijsele speelde hij zich dus in de kijker van een topclub als LDP Donza die duidelijk in hem geloven.

Na een goed en open gesprek met de sportieve cel gunt iedereen binnen BCAT dan ook Brecht deze stap vooruit. “Brecht is een kerel die leeft voor basketbal en altijd beter wil worden. Zo een speler wil elke coach in zijn team. Hij toonde de voorbije seizoenen altijd flitsen maar is dit seizoen zeer constant geworden. Als je dan op je 24 jaar de kans krijgt om een reeks hoger aan de top te gaan spelen, dan gunden alle spelers en ik als coach hem dat van harte. Toen hij het me vertelde hadden we allebei wel een krop in de keel want de goeie band met mijn spelers is iets waar ik veel belang aan hecht”, aldus coach Tom Vrijders.

We gaan hem missen als speler maar gelukkig blijft Brecht aan boord als coach binnen onze groeiende meisjeswerking. Hij was al enkele seizoen actief als coach en dit seizoen speelt hij ook aan de kop van het klassement met de M14 A. Hij gaf te kennen graag met deze groep verder te evolueren en zullen ervoor zorgen dat Brecht zowel op als naast het terrein zijn passie kan combineren.