Ronny Schaukens opnieuw coach bij BCAT

Ronny Schaukens is geen onbekende naam bij BC Asse Ternat. Hij was van 2019 tot 2022 coach van onze Heren B in 1e provinciale. Ronny startte zijn basketcarriĆØre als speler bij BC Asse een goeie 40 jaar geleden bij de ‘miniemen’ waar hij ploegmaats was met o.a. onze huidige vice-voorzitter Filip Rousseau.

Na een tijd verhuisde Ronny naar St Paulus Opwijk waar hij rond zijn dertigste met coaching startte. Vervolgens ging hij in 2001 naar Hemaco Dendermonde waar hij 5 jaar actief was. In 2008 trok Ronny naar Okapi Aalst waar hij U18/21, de B ploeg en ook de beloften destijds onder zijn hoede had gedurende 10 seizoenen. Hij bracht de B ploeg van provinciale naar landelijke en eindigde er in 2017 met het coachen van de U16.

In 2023 besloot de Opwijkenaar een sabbatperiode in te lassen maar behield goede contacten met de club. Zijn zoon Robbe speelt ondertussen ook bij BCAT in de U21 en C-Ploeg en dus tekende hij regelmatig present als toeschouwer in de sportloods. Hij legde de voorbije 2 seizoenen meerdere aanbiedingen naast zich neer maar sloot een terugkeer naast de zijlijn nooit uit. De voorwaarde was dat het een interessant project op langere termijn moest zijn met focus op jeugd en doorstroming naar seniors in een duidelijke sportieve visie.

De sportieve cel was dan ook blij toen Ronny te kennen gaf om onze getalenteerde U18 team te willen coachen. Deze mix van U16 en U18 spelers stond in het huidige seizoen onder leiding van coach Thomas Boterbergh die vanaf volgend seizoen het D-team zal coachen in 2e provinciale. “Ik zag beide teams van coach Thomas aan het werk en was onder de indruk van het potentieel. Op het einde van het seizoen gaf ik al 2 trainingen aan de kern van volgend seizoen en daar werd mijn indruk bevestigd. We gaan met dit team in niveau 1 spelen en met het talent dat we ter beschikking hebben, zullen we zeker geen mal figuur slaan, integendeel. Met Robbe Keppens beschikken we over een speler van de topsportschool die momenteel in de pre-selectie zit van de Nationale ploeg (Young Lions). Met Mohamed Boujidane die overkomt van Elite academy en ook Basil Bert (Tigers Halle) zijn we ook op de guard positie versterkt. Jammer genoeg zagen we Julian Dewinter vertrekken richting Oostende maar indien Asse Ternat spelers kan opleiden die door hen gevraagd worden, mag de club daar best fier op zijn. Daar worden studies en basketbal intensief gecombineerd en Julian zal daar zeker snellere stappen zetten. Ik kijk echt wel uit naar het komende seizoen en ook de volgende want ook bij de huidige U16 zitten veel spelers met potentieel. Die worden gecoacht door Dennis Willegems en het zal onze taak zijn om hen zo optimaal mogelijk richtig seniors te begeleiden op langere termijn.