Heren C ambitieus naar volgend seizoen toe

U kon al lezen over het unieke seizoen dat de Heren C beleefden. Met een piepjonge kern dwongen ze de promotie af naar 1e provinciale. En daar wil het volgend jaar graag bevestigen. 

Dat begint bij de verlenging van coach Chris Verhaeghe die met deze groep een succesvol parcours wil blijven rijden. “Het afgelopen jaar gaf ik slechts 1 ‘senior’ training op woensdag en trainde het team telkens vrijdag bij de U21 A kern. Op 3 spelers na bestond mijn kern uit jeugdspelers die dan ook 2 wedstrijden elk weekend speelden. Dat zal ook volgend seizoen zo zijn want de 17-jarige Noah Rousseau zal nu volledig in de kern van 12 worden opgenomen. Daarnaast zal ook Robbe Keppens zijn kans bij mij krijgen.” Robbe was dit seizoen goed voor gemiddeld 17 punten bij de U16 A van coach Boterbergh. Hij studeert aan de topsportschool en maakt momenteel ook deel uit van de pre-selectie van de nationale U16 ploeg. Hij zal dus volgend seizoen uitkomen in 2 competities: U18 Niveau 1 en 1e provinciale. Daar zal hij de nodige minuten krijgen om ook als senior stappen te zetten. 

Maar coach Chris kan ook rekenen op 2 anciens die blijven uit de huidige B-kern. Met Sven Van Droogenbroeck blijft er een constante op de spelverderspositie. Ook Kevin Denys blijft op post op de 4-positie. Daarnaast werd met Robin Pocket ook een sterkhouder terug naar BCAT gehaald. “Sven (31) en Kevin (28) combineerden elke week voor 15 punten samen het afgelopen seizoen. Maar het zijn vooral hun defensieve kwaliteiten die ik als coach op prijs stel. Hun intensiteit is aanstekelijk en we willen vooral defensief sterk voor de dag komen. Robin scoorde dit seizoen al meer dan 10 punten gemiddeld bij Bavi Vilvoorde in 1e provinciale en kan op meerdere posities uit de voeten. Hij brengt ook een uitstekend afstandsschot mee terug naar BCAT. Maar ik reken ook op het shot van Siebe Vinck die bijna een heel jaar out was met een knieblessure.

Soufian Zaim zet 2 stappen naar omhoog en zal het B-team vervoegen. Hij was van goudwaarde voor ons het afgelopen seizoen en verdient een plaats in het B-team. Maar met deze kern hebben we in mijn opzicht voldoende kwaliteit en kwantiteit aan boord. Ik heb vorig seizoen 18 spelers in mijn kern zien roteren door veel blessures. Ik hoop echt dat we volgend seizoen daarvan gespaard blijven.”.