3 Nieuwe aanwinsten voor de Heren B in 2e landelijke

Van zodra de Heren B zeker waren van promotie ging de sportieve cel aan de slag om een gebalanceerd team samen te stellen. Dat begon bij de huidige kern te handhaven. Zo blijven Stijn Bosteels, Ismail El Hamzaoui, Angelo Lenti, Jasper Van Driquelle, Alex Christou, Jonas Vinck, Anton Thienpont en ook Tim Borguet aan boord. Deze kern van 8 wordt aangevuld met 3 nieuwe aanwinsten voor de Heren B.

Vanuit de U21/Heren C Team zal Soufian Zaim het team komen versterken op de guard positie. Hij scoorde gemiddeld 15 punten in 2e provinciale en was ook bij het U21 A team (Niveau 1) de topscorer van het team. Deze 21-jarige Assenaar zet dus een mooie stap en zal met Stijn Bosteels de spelverdeling op zich nemen. “Ik speelde mijn laatste officiële match als jeugdspeler afgelopen week in Melsele en voel me klaar voor deze stap. De sterke tegenstand in Niveau 1 bij de U21 heeft me een betere speler gemaakt en ook met het team van de Heren C kampioen spelen zorgde ervoor dat ik een droomseizoen beleefde. Ik weet dat ik wat kracht moet bijwinnen om fysiek klaar te zijn voor 2e landelijke maar zal er zeker staan in augustus om met coach Gielen te beginnen werken.

Met de 17-jarige Ilias D’Haeseleer werd een jong talent van Okapi Aalst aangetrokken. Hij kwam dit seizoen uit voor het U18 Team in Niveau 1 en kreeg ook minuten in het B-Team in 1e provinciale. Op een testtraining bij de heren A wist hij onze coaching staf te overtuigen. “Ik ben Okapi Aalst dankbaar voor de kansen die ik er kreeg maar de mogelijkheid om bij BCAT in het U21 Team op Niveau 1 te spelen in combinatie met het B-team sprak me aan. Ik ga m’n eerste jaar hogere studies in Gent ook aanvatten en de flexibiliteit die er geboden wordt naar trainingen toe was ook belangrijk bij mijn keuze. Ik was getuige van de match en viering van het kampioenschap van de B ploeg en zag dat de sfeer goed zat. Ik hoop alvast volgend seizoen mijn steentje te kunnen bijdragen.”

De laatste versterking is er eentje van bijna 2 meter en woont op wandelafstand van de Sportloods. Luka Boulpaep speelde van 2008 tot 2015 voor BCAT en zette dan de stap naar Okapi Aalst waar op dat moment de jeugd een hoger niveau had. In 2019 verhuisde Luka naar Houtem waar hij samen met zijn broer Arno op het terrein stond in 2e landelijke. Nu Houtem degradeert naar 1e provinciale, achtte de 22-jarige Luka het moment rijp voor een terugkeer. “Ik had het geweldig naar mijn zin in Houtem maar blesseerde me bij aanvang van dit seizoen aan de knie. Die blessure hield me tot op vandaag aan de kant en dat was frustrerend. Na gesprekken met coach Gielen en ook Tom Vrijders besliste ik om terug te keren naar BCAT. Eerste prioriteit is 100% fit te zijn voor het seizoen om onder de borden een meerwaarde te zijn voor het team. We willen graag zo snel mogelijk het behoud afdwingen want 2e landelijke is een pittige reeks. Ook is het leuk om terug te keren naar de roots waar het voor mij allemaal begon.”

Coach Rigo Gielen kijkt uit naar volgend seizoen: ‘We speelden met het B-Team nu al enkele jaren aan de top van 1e provinciale en het moment is rijp voor deze nieuwe stap. We hebben een jong team met 7 spelers onder de 24 jaar en 3 ‘anciens’ met Tim, Stijn en Ismael. Deze laatste kennen -het klappen van de zweep op dit niveau en ik reken op hen om de jeugd te begeleiden. Ik blijf ook actief als assistent-coach bij het A-team en de samenwerking met coach Vrijders loopt bijzonder goed. In m’n eerste jaar als senior coach stak ik al veel van hem op en kon ik promoveren met een titel in eigen huis. Volgend jaar wordt dus moeilijker. Doel is om zo snel mogelijk 10 wedstrijden te winnen die ons een garantie zouden moeten geven op behoud. Maar ik geloof in de spelers en de honger die er heerst bij de groep om zich te handhaven op langere termijn op dit niveau.” 

In 2e Landelijke komen 28 ploegen uit in 2 reeksen van 14 ploegen. Wie eerste eindigt in beide reeksen promoveert en in elke reeks zullen 3 teams degraderen.