Kampioenen in 2e provinciale: Heren C

De Heren B pakten de titel in 1e provinciale en mochten dat thuis vieren na winst tegen Vorst. Die leverde de nodige punten op om mathematisch zeker te zijn. Bij de Heren C liep het jammer genoeg iets anders.

Na een zinderende overwinning in de slotseconden op het veld van directe promotieconcurrent Scherpenheuvel op 20 april dwong het team promotie af naar 1e provinciale. Daarmee was het belangrijkste doel van coach Chris Verhaeghe behaald. De Heren C deelden koppositie met Leuven Bears D maar stond aan de leiding door beide onderlinge duels te winnen. Tot zondag 5 mei.

Dan beet Leuven in het zand op het veld van Bavi Vilvoorde C en waren de heren C dus officieel kampioen met nog 1 wedstrijd te spelen.

Op deze manier je kampioenschap vernemen was niet de meest ideale beleving maar toch was de ontlading groot bij iedereen. Dus werd die echte beleving opgespaard voor het duel tegen Grimbergen B, de 3e in de rangschikking. Dit ervaren team was al eens te sterk in de heenronde en wilde graag winnen om de derde plaats veilig te stellen. Die geeft recht om barragematchen te spelen voor promotie.

De wedstrijd werd in de eigen Sportloods gespeeld op het scherp van de snee. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en pas in de slotminuten kon BCAT het laken naar zich toetrekken. Met 12 spelers in de rotatie won het een uitputtingsslag en werd de overwinning gevierd alsof het de beslissende match was.

Met een gemiddelde leeftijd van amper 19 jaar was ons team veruit het jongste van Vlaams-Brabant. Slechts 3 spelers behoren (net) niet (meer) tot de U21 kern. Maar door vele blessures kwamen maar liefst 15 jeugdspelers in actie voor de Heren C. Dat zij ook wekelijks een wedstrijd op Niveau 1 spelen deed hun progressie merkelijk versnellen en geeft de titel dus nog meer glans.

En zo beleeft BCAT hoogdagen met 2 provinciale promoties in hetzelfde seizoen. We koesteren deze unieke beleving en beseffen dat volgend seizoen een hele nieuwe uitdaging zal zijn voor zowel de Heren B (2e landelijke) als C (1e provinciale). We blijven dit doen met integratie van jeugd en in een systeem van permanent overleg met alle seniorcoaches.