BCAT: 3 coaching clinics voor bijna 100 coaches

Op 1 mei organiseerde BCAT 3 clinics in de Sportloods in Asse in samenwerking met Basketbal Vlaanderen en de Vlaamse Trainersschool. Het voormiddag was voorzien voor coaches van lage ringen met een uiteenzetting door Mie Bogaert over het ontwikkelen van spelcompetenties van U8 tot U12. Samen met Veerle Vonderlynk schreef zijn een boek hoe je een opleidingsplan kan maken voor de ‘lage ringen’. Veel van onze jongeren-coaches waren aanwezig en konden ook vragen stellen over hoe je met spelvormen een heel andere dynamiek creëert in trainingen.

De 2 clinics in de namiddag waren gericht op coaches van teams U16 en ouder. Eerst kwam Bert Wyseur aan de beurt. Hij is headcoach van Amon Jeugd Gentson en promoveerde dit seizoen naar 1e landelijke. In zijn clinic kwam Bert een hele deskundige uitleg geven over transitie in basketbal en stoffeerde het met allerhande toepasbare oefenstof.

Als laatste kwam Thomas Crab aan bod. Hij is sinds 2022 headcoach van Okapi Aalst in de BNXT league. Thomas staat gekend als een defensieve expert en het was ook dat topic dat hij kwam toelichten. Hij bouwde het volledig op vanuit een filosofie van 1 vs 1 tot 5 vs 5 en kwam zelfs tijd te kort om alles mee te geven wat hij wilde.

De club bedankt dan ook graag de Mie, Bert en Thomas, de aanwezige coaches die wilden bijleren en ook ons U16/18 demoteam voor de komst naar de loods terwijl het buiten 24 graden was.