Heren D verjongen volgend seizoen

Coach Ad Reynders behaalde dit seizoen een 8e plaats in 2e provinciale met de Heren D. Al in februari deelde hij mee om tijdelijk te stoppen met coachen. Dus ging het bestuur op zoek naar een vervanger voor volgend seizoen en vond die in eigen rangen met Thomas Boterbergh. Thomas nam dit seizoen de U16 en U18 A onder zijn hoede en boekte daar uitstekende resultaten mee. Thomas gaf naar volgend seioen te kennen graag een senior-team te willen coachen maar met integratie van jeugd.

Gesprekken met spelers en ook coaches Ad en Thomas werden opgestart en zo werd een kern van 15 spelers samengesteld die mikken op een betere eindrangschikking volgend seizoen. “Ad informeerde me uitgebreid over de spelers en het verloop van het seizoen en daar ben ik hem dankbaar voor. Je merkt dat hij een vriendschapsband met dit team heeft opgebouwd en dat hij de transitie goed wil laten verlopen. We behouden het leeuwendeel van de kern maar integreren we nog 4 U21A spelers. Met Ernest Janssens zelfs ook een U18 speler die zijn kans zal krijgen en die ik het afgelopen seizoen zag groeien als coach. Om dit proces goed te begeleiden reken ik op de ervaring van Mike Maingie en Joris Raeymaekers die als enige dertigers het klappen van de zweep kennen. De andere kernspelers zijn tenslotte allemaal jonger dan 26 en kunnen dus ook nog heel wat bijleren.” aldus Thomas.

Ad Reynders beaamt: “De kern mocht wat breder want we waren door omstandigheden niet altijd voltallig. De aanvulling met jong talent kan ik enkel aanmoedigen want het verscherpt de groep. Met de spelers zelf heb ik een bijzonder goeie connectie opgebouwd en blik ik tevreden terug als coach. Het is een hechte groep vrienden waar we in de traditie van de club nu eigen jeugd verder gaan integreren. Er is niemand extern aangetrokken en dus siert dat de werking om zowel op niveau van het P1 als het P2 team te doen. Thomas lijkt me de geschikte coach voor deze fijne bende en ik kom zeker nog vaak kijken.”