Heren B pakken titel in 1e Provinciale

Met een vlotte winst 99-50 tegen Black Devils Vorst behaalden onze Heren B de titel en de bijhorende promotie naar tweede landelijke. In een bomvolle sportloods stond er geen maat op onze collectieve aanval met 5 spelers in de dubbele cijfers en zo werd de 21e overwinning met de ultieme apotheose gevierd.

Het seizoen startte nochtans niet vlot met 2 nederlagen in 3 wedstrijden.. Maar het team onder leiding van nieuwe coach Rigo Gielen groeide daarna uit tot een solied geheel dat de beste aanval en beste verdediging van de reeks momenteel optekent.

Coach Rigo: “Enkel Landen en Diest bleken stevige concurrenten maar die lieten steken vallen in de terugronde. Wij acteerden sterk in de terugronde en ik zag m’n team wekelijks groeien en ook hongeriger worden naar die titel. Ik had met Hendrik Eryatmaz, Sven Van Droogenbroeck, Stijn Bosteels en Ismail El Hamzaoui al 4 ervaren rotten in het team. Enige echte nieuwkomer was de 28 jarige Kevin Denys op de 4 spot. Hij kwam over van Gullegem (2e Prov) en zocht een team toen hij zich vorig jaar in de buurt van Asse kwam vestigen. Het was zoeken voor hem naar zijn juiste plaats in het team maar in de terugronde vond hij die helemaal.” Maar wie echt het verschil maakte is Tim Borguet. Hij speelde al van 2011 bij BCAT in het A-team en stopte enkele jaren geleden met basketten omwille van professionele redenen. De terugkeer van de 36 jarige veteraan van vele oorlogen bleek het ontbrekende puzzelstuk te zijn om mijn team naar een volgende stap te duwen.

Zo beschikte de coach over 6 ervaren spelers die aangevuld werden met 5 youngsters: Alex Christou, Jasper van Driquelle, Anton Thienpont en U21 spelers Jonas Vinck en Angelo Lenti. Die mix bleek de juiste te zijn en coach Gielen wist het team naar zijn hand te zetten.

“Als assistent van Tom Vrijders leerde ik bij het A-team ook veel bij. Ik was de afgelopen jaren coach van het U21 B team maar voelde me klaar voor een nieuwe stap. Een stap die ik me dus zeker niet beklaag. Tom hielp me op tactisch vlak en samen met de coaches van het C en D team werd ook een visie ontwikkeld die doorheen al onze seniors loopt. En die rendeert want ook onze Heren C doen het uitstekend in 2e provinciale met een gedeelde 1e plaats.Die geeft nu al recht op promotie en dus kunnen we met 2 teams promoveren. Dat we nu kunnen uitpakken met een team in TDM2, 2e Landelijke, 1e en 2e provinciale is uniek in de clubgeschiedenis.”