Rayane Menioui coach van de U14 A bij BCAT volgend seizoen

Integratie van jongeren is niet alleen een doelstelling bij de spelers van BCAT. Ook bij onze coaching staf proberen we om jong talent op te leiden en aan te trekken met onze visie en beleid. En dus zijn we zeer blij met de komst van de 20-jarige Rayane Menioui.

Hij is binnen het basketbal actief op maar liefst 3 fronten. Hij speelt momenteel bij de U21 van Ninove en is er ook coach van het U14 team. Het seizoen voordien nam hij er de U16 onder zijn hoede. In 2020 volgde Rayane ook nog daarenboven de opleiding van scheidsrechter en zo zagen we hem al regelmatig in verschillende hoedanigheden aan het werk in de sportloods.

Deze student Toegepaste Economische Wetenschappen wilde graag bij BCAT een volgende stap zetten als coach. Die zal hij als coach van onze U14 A zetten onder de vleugels van Eline Dubin. Huidig U14 coach Dennis Willegems zat vorige week al eens samen met Eline en Rayane en zal ook zijn kennis doorgeven.

Rayane is een zeer gemotiveerde en leergierige kerel die momenteel ook nog eens zijn Instructeur B diploma behaalt. Dat toont zijn engagement naar onze sport en we kijken echt uit naar de samenwerking volgend seizoen. We willen hem graag op langere termijn nog verder zien evolueren en daar gaan we hem alle kansen toe geven.” aldus Dennis Willegems.

Ook Rayane kis enthousiast: “Ik volgde BCAT al even en wil me hier graag bewijzen. Ik vind het super dat ik de kans krijg om een A-Team op dit niveau te kunnen coachen” Of de combinatie van spelen, fluiten en coachen niet wat te veel van het goede is, zegt Rayane: “Misschien stop ik als speler want de rol van scheidsrechter bevalt me ook heel erg. Veel van mijn vrije tijd gaat naar basketbal en ik wil gewoon beter worden in de beide rollen die ik op mijn jonge leeftijd mag beoefenen.

Welkom Rayane !