BCAT versterkt de Heren A met Simon Bizimana

Simon Bizimana startte z’n carrière bij Neufchateau op de leeftijd van 4 jaar en speelde er 20 jaar onafgebroken samen met zijn broer Mathis. Hij speelt dit seizoen in het A-team van Neufchateau dat uitkomt in TDM1 en maakt er gemiddeld 7 punten en plukte 4 rebounds. Het seizoen zit er al op voor Simon want Neufchateau haalde de Playoffs niet en eindigde op de 5e plaats.

De 24-jarige rechtenstudent besloot onlangs om deze zomer naar Brussel te verhuizen om daar aan de balie te starten. Dat maakt dat hij op zoek ging naar een club dichtbij Brussel. “Ik begin aan een nieuwe fase in mijn leven en zocht naar een club die bij mij paste en waar ik bovendien ook Nederlands kan leren. Dat ga ik nodig hebben voor mijn toekomst en dus maakte dat deel uit van mijn keuzeproces.

Ik stuurde een mail naar de voorzitter een 4-tal weken geleden maar had ook opties bij enkele andere clubs. Maar na een paar goed gesprekken met coach Tom besloot ik voor BCAT te kiezen. Ik kijk enorm uit naar al de nieuwe uitdagingen die me te wachten staan. Mijn stage aan de balie zal ook veel tijd vragen en dus wilde ik ook een club die 2 x trainde. Maar wat me bij BCAT het meest aantrok is het familiale karakter. Dat is er ook bij Neufchateau en daar rendeer ik het best in. Bovendien kom ik, samen met Laurent Sergeant als enige nieuwkomer in een zeer goed draaiend team.” Dat BCAT een niveau lager uitkomt speelt geen rol bij de veelzijdige vleugelspeler. “Ik wilde wel graag in TDM spelen en denk dat dit de juiste balans is voor de komende jaren”.

Coach Vrijders is opgetogen: “Simon breekt nu pas door in TDM1 en bewees zijn waarde. Hij is een creatieve speler met een sterke drive die vaak op de vrijworplijn staat. Hij geeft ons ook een defensieve meerwaarde die we zeker kunnen gebruiken.”