BCAT organiseert coaches clinic met 3 toppers

Op 1 mei ontvangt BCAT 3 steengoeie coaches in de Sportloods van Asse voor een dagvullend programma.

We starten met Mie Bogaert die het zal hebben over het Ontwikkelen van spelcompetenties van U8 tot en met U12. Zij is master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, lector in het hoger onderwijs en co-auteur van het boek ‘Een jeugdopleidingsplan voor basketbal’.

Daarna is het de beurt aan Bert Wyseur. Een minder bekende naam die we vanuit de Westvlaamse roots naar Vlaams-Brabant brengen voor de eerste keer. Bert verdiende zijn sporen als coach bij Oostende en Kortrijk en is momenteel hoofdcoach van de Heren A van Amon Jeugd Gentson. Zijn topic is Transition game: key points, principes en drills.

Afsluiten doen we met Thomas Crab. Sinds Februari 2022 staat hij aan het roer van het A team van Okapi Aalst in de BNXT League en doet het daar uitstekend. Het topic van Thomas is Full court defense.

De clinic van Mie is gericht naar coaches lage ringen terwijl de inhoud van Bert en Thomas eerder geschikt is voor U16 Teams en seniors.

Alle info over inhoud en hoe je in te schrijven kan je hier vinden: https://www.basketbal.vlaanderen/activiteiten/bijscholing-ontwikkelen-van-spelcompetenties-transition-game-full-court-defense