Waarom de voorzitter zo blij is

Vorig seizoen vierden we ons 65-jarig bestaan, maar dat was niet zoals we het ons voorgesteld hadden door inmiddels bekende omstandigheden. De club werd in Asse gesticht in 1956 en om dat te vieren werd het Gemeenteplein voor die gelegenheid een jaar geleden omgetoverd tot een 3×3 plek waar alle jeugd verzamelde.

Het seizoen 21/22 bracht ons verder behoorlijk veel uitdagingen maar die werden telkens aangegaan met veel helpende handen, enthousiasme en oplossingsgericht denken. We zagen vorig seizoen ook mooie resultaten en prestaties van onze nationale teams: de Belgian Lions en Cats, een nieuwe profcompetitie met de BNXT League en een schitterend WK 3X3 in Antwerpen wat onze sport allemaal nog wat extra in de kijker zette.

Onderzoek van Nielsen toont aan de basketbal enorm populair is bij de jongere generatie en dat vertaalt zich ook bij ons. Jammer genoeg hebben we zo veel aanvragen gekregen dat er een ledenstop is ingevoerd. Enkel in onze basketschool kan je vandaag nog terecht om de sport aan te leren van 4 tot 7 jaar.

Een hoogtepunt waar we Hitchcock voor inschakelden als regisseur was de titel van onze Heren A in 1e landelijke. De euforie die op zaterdagavond 30 april losbarstte, was uniek in elke sport. In de laatste seconden winnen op eigen terrein met het kleinste verschil maak je niet vaak mee. Maar het is een apotheose van een topjaar voor onze heren die op en naast het terrein een hecht blok vormden en nu voor een nieuwe uitdaging staan in Top Division Men 2. Nog nooit speelde onze club sinds de fusie op zo’n hoog niveau. Maar we gaan ook deze uitdaging graag aan en hopen ons te handhaven als een van de leidende clubs in Vlaams-Brabant.

Met een sterke bestuursploeg die elk hun eigen deel van het werk verricht zijn de fundamenten van onze club solider dan ooit. Ook het nieuwe team van ploegverantwoordelijken zit stevig in het zadel en stuwt alle teams vooruit in dit seizoen dat dit weekend pas ├ęcht aanvangt.

Ook onze coaches en scheidsrechters verdienden een dikke pluim om zich in te zetten om onze senior- en jeugdwerking verder uit te bouwen naar inhoud, beleving en prestaties. De combinatie van al dit talent in deze verschillende groepen staat toe om als club vooruit te denken en te groeien. Met meer dan 500 leden zijn we al bij de gevestigde waarden en dus is het een uitdaging om dit te handhaven op het veld.

Ook onze trouwe sponsors wil ik graag bedanken. Ze kregen niet voor niets een prominente plaats op onze nieuwe website en we zijn erkentelijk voor de steun die ze ons bieden.

BEDANKT dus aan alle helpende handen en laat er ons vooral van dit seizoen genieten. Dat maakt een voorzitter blij: mensen verenigen en genieten op en naast het veld van deze fantastische sport.

Tot snel,

Mark Bogaert

Voorzitter BC Asse Ternat