BCAT Heren Seniors sluiten 2023 goed af

Hoewel de heenrondes nog niet helemaal afgewerkt zijn, willen we toch al even terugblikken op de prestaties van onze 4 seniors heren teams tijdens deze rustperiode.

Onze Heren D tellen momenteel 6 overwinningen en 5 nederlagen en staan daarmee op een vijfde plaats in 2e provinciale B. Het team van coach Ad Reynders speelt vanaf dit seizoen thuis op vrijdagavonden en dat is alvast een voltreffer naar opkomst en begeleiding toe. In deze reeks staat Leuven Bears E ongenaakbaar aan de leiding met geen enkele nederlaag en dan volgen Boortmeerbeek en de buren van Dilbeek die maar 1 verliespartij lieten optekenen. Naast een aantal jeugdige anciens worden in dit team ook veel young guns opgesteld die een leerproces van seniorbasket ondergaan. Topschutter van het team is Louis De Clercq die er gemiddeld 14 maakt gevolgd door (enige) dertiger Mike Maingie die wekelijks #12 punten achter zijn naam mag schrijven.

De Heren C bekleden de 2e plaats in de andere 2e provinciale reeks. Met 2 nederlagen en 9 overwinningen doet dit team het uitstekend voor de jongste ploeg van de reeks te zijn. Met slechts 3 prille twintigers als ‘senior’ bestaat deze kern volledig uit U21 spelers waar coach Chris Verhaeghe uit selecteert. Door 2 wedstrijden per weekend te spelen boekt dit team wekelijks progressie maar jammer genoeg gooiden enkele blessures wat roet in het eten om het volle potentieel te kunnen benutten. Soufian Zaim legt er gemiddeld 13 in het mandje in een ploeg die de op 1 na beste verdediging heeft in de reeks.

De Heren B misten hun start door van Vilvoorde te verliezen maar rechtten daarna de rug. Met eveneens 2 nederlagen en 9 wins haalde het team van debutant coach Rigo Gielen de eerste plaats binnen in 1e provinciale waar elke week alles zeer dicht bij elkaar ligt. De terugkeer van Tim Borguet versterkte de verdediging gevoelig dit seizoen en Jasper Van Driquelle zorgt met bijna 14 punten gemiddeld voor de nodige dreiging aanvallend. U21 spelers Jonas Vinck (9 ppg) en Angelo Lento (8,6 pps) groeien eveneens mee met dit team.

De Heren A treden voor het tweede seizoen aan in Top Division Men 2. In een nieuwe formule met Play Offs dit seizoen zijn er 2 reeksen. In de 2B reeks staan de Heren A op een knappe 6e plaats met 6 overwinningen en 5 nederlagen. Blessures speelden ook hier een rol maar het team van coach Vrijders wist dit telkens op te vangen. De bijzonder nipte nederlagen tegen toppers Oostkamp (1 pt) en Woluwe (2 ptn) zijn ondertussen verteerd door het team waar dit seizoen enkel Sam Caron werd aan toegevoegd. Deze scoort er wekelijks meer dan 19 en staat steevast in de topschutterslijst samen met Jan Goyens die goed is voor 18 punten. Sam keert binnenkort terug van een spierscheurblessure die hem meer dan 6 weken aan de kant hield en ook kapitein Elias Goyens zal opnieuw inzetbaar zijn.