Tim Borguet keert terug naar BCAT. 

Tim Borguet keert terug naar BCAT nadat hij in juni 2020 zijn afscheid aankondigde. De combinatie met zijn nieuwe job was toen moeilijk werkbaar. Tim startte diezelfde maand als Marketing Directeur bij RSC Anderlecht en hing de schoenen aan de haak. 

Tim maakte de overstap van basketclub Anderlecht naar BCAT in 2011 na twee seizoenen 3de klasse en bij zijn terugkeer van een Erasmus traject als student. BCAT (toen in 1ste provinciale) maakte een doorstart nadat het seizoen voordien beslist was om niet langer in 1e landelijke aan te treden. 

Er werd een nieuwe kern samengesteld met een gereduceerd budget en meer eigen jeugdspelers. Zijn teamgenoten waren Rigo Gielen (die zich dat seizoen zwaar zou kwetsen), Dennis Willegems, zijn goede vriend Bart Boddin (beiden nu in de sportieve cel), Rien Van Asbroeck (nu medische cel als Kine), Jens Van Dinter, Shaun Jacobs, Jeldert Meyts, Remy van Keerbergen en Sidney Lefevre (nu masters aka veteranen). 

Ook huidig sterkhouder van de B-ploeg in 1e provinciale Stijn Bosteels maakte deel uit van die kern toen. Het team pakte in 2011/2012 de titel en promoveerde naar 2e landelijke. 

Vanaf dan speelde Tim onafgebroken voor BCAT en dwong mee de promotie naar 1e landelijke af. Vanaf het seizoen 2013/2014 nam hij de rol van kapitein op in een ploeg met oa Kevin Anneessens, de broers El Hamzaoui, de broers Eryatmaz en de broers Elias en Jean Goyens. In die periode werd Tim ook vader van 2 zoons. 

Na zijn afscheid behield hij een goed contact met de club en voorzitter. En enkele weken geleden werden opnieuw gesprekken opgestart over een mogelijke terugkeer van de 34-jarige center. 

De club wil volgend seizoen een nog sterker geheel samenstellen in het B-team in 1e provinciale en daarin is een ideale rol weggelegd voor Tim. Hij treft er ervaren ex-ploegmaats Ismael, Stijn en Hendrik maar de kern zal ook aangevuld worden met jeugdspelers uit de U21. En met die mix wordt de lat hoog gelegd. 

“Ik mis het competitief karakter van het basket. Na een gesprek met de voorzitter is duidelijk dat er volgend seizoen een ideale combinatie mogelijk is. Het team traint 1 keer en dat is haalbaar. Ik kijk uit naar een seizoen en een team waar de wil om te winnen voorop staat.” aldus Tim.

Voorzitter Mark Bogaert is opgetogen: “Een kerel als Tim zien terugkeren om een rol te gaan spelen in een belangrijk team, is een zegen. Hij kent het DNA van de club door en door en heeft het door de jaren heen zelf meebepaald. We hadden altijd de stiekeme hoop op een terugkeer en die concretiseert zich nu.”

BCAT Heren A Seizoen 2013 / 2014 (2e landelijke)

Ass Coach Tom Vrijders Coach Celine Fromholz

Thomas Peeten, Sidney Lefevre, Tim Borguet, Rigo Gielen, Stijn Ketter, Francois Mattens (team manager)

Bart Boddin, Mehdi El Hamzaoui, Kevin Anneessens, Stijn Bosteels, Hendrik Eryatmaz, Corey Guns, Rien Van Asbroeck.