Rigo Gielen nieuwe coach Heren B (1e prov)

Na de laatste competitiewedstrijd van de Heren B (1e provinciale) gaf coach Kevin Verhofstadt het bestuur te kennen dat hij een tweede seizoen als coach niet zag zitten. Hij eindigde in de Play Ups als 4e in de reeks. Kevin werd door de club nog een nieuwe mogelijke rol aangeboden maar weigerde deze.

Er werd door de sportieve cel vervolgens snel geschakeld om een goede vervanger te vinden en de oplossing werd in eigen huis gevonden.

Rigo Gielen staat al enkele jaren aan het roer van het U18 B & U21 B team van BCAT en behaalde recentelijk zijn B-diploma. Rigo kreeg afgelopen vrijdag de rol van coach van het B team aangeboden en vroeg een paar dagen bedenktijd. Maandag besliste hij om er 100% voor te gaan.

Hij startte zijn carrière als speler bij Grimbergen. Onder de vleugels van coach Frank Dejonckheere groeide Rigo al snel uit tot een toptalent en in 2000 muteerde hij op 21-jarige leeftijd naar BC Ternat. In dat seizoen trad de club aan in 4e nationale en was de coach van het A-team huidig voorzitter Mark Bogaert.

Na 2 seizoenen kon hij hogerop gaan spelen en vervolgde zijn carrière bij Ninove (3e nationale), Willebroek (3enationale), De Pinte (huidige Donza) in 2e nationale en vervolgens Erembodegem (1e landeljke & 3e nationale)

In 2009 keerde Rigo dan op 30-jarige leeftijd terug naar BC Asse Ternat waar hij in 2016 zijn spelerscarriere beëindigde en zich ook met zijn familie in Asse vestigde. Samen met Dennis Willegems, Paul Meert, Sidney Lefevre en Mark Bogaert richtte hij ook nog de ‘Masters’ op: een coolere omschrijving voor veteranen (+35). Als speler coach behaalde hij ook hier succes en coacht hij deze tot op vandaag.

In 2017 nam hij eveneens een bestuursmandaat op en zetelt hij in de financiële en sportieve cel.

De coachingmicrobe kreeg me al even te pakken. Ik startte als coach van mijn beide zoons Luka & Milan in de jeugd en haalde plezier uit het beter maken van spelers in teamverband. Het volgen van mijn C en ook B-cursus was ook een investering hierin. Door het onverwachte vertrek van Kevin kreeg ik de vraag voorgeschoteld om de Heren B onder mijn hoede te nemen.   Ik voelde aan dat dit een goeie stap kon zijn in mijn ontwikkeling als coach en ben dan ook enorm enthousiast over deze nieuwe uitdaging. De goede relatie met A-coach Tom Vrijders droeg bij tot de finale beslissing. De ambities met dit team zijn om beter te doen dan het huidige seizoen maar ik ga de tijd nemen om te groeien in mijn rol. Ik vind bovendien met Tim Borguet, Stijn Bosteels en captain Hendrik Eryatmaz ook 3 spelers terug met wie ik in mijn laatste seizoen als speler nog op het parket stond en die me goed kennen. Coach Kevin heeft met dit team een zeer goede basis achtergelaten waar ik kan op voortbouwen.”

Het bestuur houdt eraan om coach Kevin Verhofstadt te bedanken voor zijn grote inzet voor het B-team en ook als assistent van het A-team. We vinden het jammer dat er geen nieuwe rol voor hem weggelegd was maar beide partijen gaan in de beste omstandigheden uit elkaar.