Jeugdploegen 23/24 bekend gemaakt

De sportieve cel van BCAT heeft hard gewerkt aan de samenstelling van alle teams voor seizoen 23/24. Ons ledenaantal breidt elk seizoen fors uit en we brengen maar liefst 20 jeugdploegen in stelling volgend seizoen. BCAT staat dan ook binnen de top 10 van grootste clubs bij Basketbal Vlaanderen. De groei zit hem vooral aan de basis met 4 ploegen in de U10 categorie en we brengen voor het eerst een volledige lijn meisjes doorstroming van U10 tot en met U19. Die laatste is de schakel die ontbrak om de doorstroming naar seniors te bewerkstelligen.

De teams van U10 worden geleid door Eline Dubin met assistentie van Anthony Lai en Pieter Leunens. Ook Katrien Vercauteren neemt 2 teams voor haar rekening en wordt geholpen door Farah Bouajoul en Dylan Michel. Katrien zal ook het U8 team leiden samen met jeugdspelers Noah Rousseau, Ilona Senci en Louis Peeters.

Wat de coaches bij U12 categorie betreft zien we een aantal mensen komen en gaan. Hanne en Sara Schrooven laten de U12 B achter in de grote handen van Mike Maingie die terugkeert als jeugdcoach na een paar jaar onderbreking. Hij wordt bijgestaan door Mauro Prov├ę. Coach Alex Gillis was meer dan 7 seizoenen werkzaam bij BCAT en zet zijn coaching carriere verder in Kangoeroes Basket Mechelen. Hij wordt bij de U12 A vervangen door coaches Bart Boddin, Stijn De Peet en Jasper Van Driquelle. Lieven Ndala blijft ook volgend seizoen op post bij de M12 meisjes en wordt bijgestaan door Kaat Claes. We bedanken Sara, Hanne en Alex voor jaren dienst bij de club en wensen hen veel succes.

Bij de U14 teams zal het A-team gecoacht worden door Dennis Willegems en blijft coach Senne Timmermans op post voor het B-team. Bij de meisjes brengen we een extra team in competitie bij deze leeftijdscategorie. Het M14 A team blijft onder leiding van coach Brecht Van Driquelle en het nieuwe M14 B team wordt de nieuwe uitdaging van Scott Engels die zijn eerste stappen zet als coach en ook bij de U18 jongens als speler actief is. Katrien Vercauteren zal ook hier ondersteunen.

Brengt ons bij de U16 waar we bij de dames een nieuwe coach verwelkomen in de figuur van Bart D’Haese. Bart speelde vroeger nog voor BC Asse en komt over van Osiris Aalst samen met dochter Oceane. Bij de jongens blijven Niel Willegems (U16B) en Thomas Boterbergh (U16A) actief. De U16 A jongens zullen volgend seizoen actief zijn in Niveau 1, het hoogste van Vlaanderen.

Thomas zal eveneens de U18A voor zijn rekening nemen en wordt daarbij geholpen door Gus Essanga en Gaetan van Impe. Coach Armand Van Hove ruilt de M16 in voor de U18B volgend seizoen. De M19 meisjes zullen eveneens door coach Bart D’Haese worden opgeleid en hij wordt daarin ondersteund door Veerle De Leeuw en Katrien Vercauteren.

Bij de U21 A blijft coach Mark Bogaert op post en Jan Willems maakt volgend seizoen de overstap van de U18B naar de U21B. Veel spelers van deze kernen krijgen ook kansen bij de verschillende seniorploegen in provinciale.

Welke ploeg wanneer en waar traint, kan u op de site bij de rubriek ‘trainingsuren’ vinden.

Het is geen evidentie vandaag om als coach een engagement aan te gaan voor een heel seizoen want vrije tijd wordt een schaars(er) goed. Wij bedanken de sportieve cel dan ook van harte voor hun geleverde werk en ook alle coaches voor hun vertrouwen in onze club en visie.

Wij kijken als bestuur enorm uit naar het nieuwe seizoen en zien jullie graag terug in Augustus. We wensen alle jeugdspelers ook succes met hun examens die nu starten en geniet vooral van jullie vakantie.