Seniors Heren Teams seizoen 23/24

Continuïteit is het sleutelwoord voor alle Heren teams volgend seizoen bij BCAT. Er vielen al bij al niet veel wijzigingen te noteren en de sportieve cel verrichte uitstekend werk om alle 4 kernen goed en ambitieus uit te balanceren.

Heren D

De Heren D kenden een zorgeloos seizoen in 2e provinciale B waar het op de 5e plaats eindigde. Dit jonge team startte de competitie sterk met 8 overwinningen op 10 wedstrijden maar kende een moeilijke maand januari omwille van examens. Die iets te beperkte kern verloor enkele wedstrijden die het nooit mocht verliezen maar de troepen van coach Ad Reynders herpakten zich wel naar het einde van het seizoen toe. Volgend seizoen kan hij werken met een kern van 16 spelers die meer uitgebalanceerd is en waar ook meer jeugdspeler worden ingepast. Het blijft dus wel een uitdaging om de examen-dip opnieuw te vermijden.

Check hier de spelers

Heren C

De Heren C kwamen dit seizoen uit in 2e provinciale A en strandden op de 2e plaats. Tot op de laatste speeldag zaten ze op titelkoers maar de Kortenberg Young Devils kroonden zich terecht tot kampioen. De kern bestaat integraal uit spelers jonger dan 22 jaar en dus zit er in het team van coach Chris Verhaeghe nog heel wat progressie. Op 1 speler na speelde deze kern ook met de U21A een sterke competitie in niveau 1 (terugronde) en konden ze dus op heel wat speelminuten rekenen. Volgend seizoen zal deze kern van 16 opnieuw voornamelijk uit U21 spelers bestaan en willen ze er staan in de cruciale duels om nog beter te doen.

Check hier de spelers

Heren B

Ook de heren B zaten lang op titelkoers maar in de terugronde van het nieuwe competitiesysteem met play-ups werd deze ambitie gefnuikt met 3 nederlagen op rij. Ze eindigden op een 4e plaats in 1e provinciale. Het team presteerde te onregelmatig naar het einde toe en coach Kevin Verhofstadt gaf jammer genoeg zijn ontslag. Hij wordt vervangen door Rigo Gielen die dit seizoen de U21 B onder zijn hoede nam. Robin Pocket vertrok naar Bavi Vilvoorde en werd vervangen door Kevin Denys. Deze West-Vlaming vestigde zich in Dilbeek en komt over van Gullegem (2e provinciale waar hij dit seizoen goed was voor 13 ptn per wedstrijd). Met de terugkeer van Tim Borguet en integratie van Angelo Lenti (U21) zou het team goed gewapend moeten zijn om beter te presteren.

Check hier de spelers

Heren A

De Heren A kenden opnieuw een straf seizoen. Na de titel in 1e Landelijke wachtte een nieuwe uitdaging in Top Division 2. Onder deskundige leiding van aimabele energiebom Tom Vrijders werden 10 overwinningen als doel gesteld om het behoud veilig te stellen. Dit leek geen simpele klus na de zware blessures van Bas Apers en Theo Dilissen die quasi een heel seizoen gefrustreerd langs de kant hun team bleven steunen. Maar met een beperkte kern wisten de Heren A de juiste wedstrijden te winnen maakt het zich op voor een tweede seizoen in deze sterke reeks. Enkel Sam Caron versterkt het team en komt over van Falco (TDM2). Continuïteit wordt dus de troef om nog beter te doen dan de 10e plaats.