BCAT Masters even op pauze

De Masters (aka Veteranen) is een competitie binnen Basketbal Vlaanderen die over heel Brabant (Vlaams & Waals) gespeeld wordt. Dit gebeurt in 3 niveaus voor spelers vanaf het jaar dat ze 35 jaar worden. De 24 seconden klok telt in deze competitie niet mee en zorgt dat longen en ledematen wat gespaard blijven.

BCAT heeft een Master team sinds 2015 en werd opgestart door de beruchte ‘Big 5’ zijnde Dennis Willegems, Rigo Gielen, Sidney Lefevre, Paul Meert en Mark Bogaert.

Deze kern werd elk seizoen aangevuld met een heleboel spelers die bij BCAT gespeeld hadden of een link met de club hadden. Elk jaar werd er in het hoogste voor de prijzen gespeeld want de ambitie brandde telkens om titels en bekers te pakken. En daar slaagde het team in.

In 2016 werd al direct de titel gevierd en het seizoen daarop haalden de BCAT Masters de dubbel binnen. En ook in seizoen 2018/2019 behaalden ze de dubbel. Ook in seizoen 21/22 werd het kampioenschap gevierd en dat was de laatste prijs.

Heroïsche duels met teams zoals zoals Machelen waren vaak op het scherpst van de snee en niet altijd een stichtend voorbeeld voor onze jeugd, maar wat was het leuk om te zien en mee te maken. Maar bij de Masters gaat het vooral om samen na te kaarten en herinneringen op te halen in het 5e kwart.

Maar het afgelopen seizoen verliep moeizaam. Veel kwetsuren dwongen spelers om af te haken en drukke gezinsplanningen maakten dat het engagement en het aantal beschikbare spelers begon af te nemen. Daarom werd besloten om dit seizoen even geen Masters in competitie in te schrijven.

Misschien staat er volgend seizoen een nieuwe generatie op die het heft opnieuw in handen neemt maar voorlopig wordt het dus een seizoen naast de zijlijn voor onze ervaren rotten.

We bedanken vooral coach en organisator Rigo Gielen die de afgelopen seizoenen de kar trok en in contact stond met Serge Kovaleni van BC Machelen die de competitie organiseert. Ook Serge willen we bedanken voor de uren die hij in dit project (nog steeds) stopt.

Hieronder wat leuke sfeerbeelden van de Masters doorheen de jaren.