BCAT Heren A in de 1/8e finales van Beker van Vlaanderen 2023-2024

Hieronder kunnen jullie het verslag lezen van Basketbal Vlaanderen. Voor het eerst in de geschiedenis gaan we met onze club naar de 1/8e finales en schakelden we een ploeg van TDM1 uit. Op het veld van een piepjong maar zeer getalenteerd Antwerp Giants haalden we het nipt met een buzzer-beater van Brecht in de laatste seconde. Woensdag 29/11 spelen we tegen Leuven Bears B een fijn Vlaams-Brabants derby met als inzet een plek in de 1/4e finales.

Lees hier wat er voor de rest in de beker gebeurde

Bij de heren zagen we in de 1/16e finales best wel wat verrassende uitslagen, die nog maar eens bewijzen dat een bekercompetitie een apart beestje is!

De titelverdediger van vorig seizoen doet dit jaar niet meer mee, want House of Talents Kortrijk Spurs promoveerde naar de BNXT League! Verliezend finalist van vorig jaar, KBT ION Waregem, is wel door naar de volgende ronde. Het zette Gembo Borgerhout B met 80-69 opzij. Ook andere TDM1-ploegen Croonen Lommel, LDP Donza, Insurea Kontich Wolves, Oxaco Boechout en Guco Lier konden doorstoten naar de volgende ronde. Hubo Limburg United B kwam met de schrik vrij, want het won slechts met 75-80 van tweedelandelijker Sint-Niklase Condors. In een onderling duel tussen TDM1-clubs, haalde Remant Basics Melsele-Beveren het van SKT Ieper met 73-80.

Verder zagen we ook heel wat stunts in de 1/16e finales. Zo moest Falco Gent met de billen bloot tegen de ongeslagen leider in TDM2, Avanti Brugge. Antwerp Giants B werd op de buzzer geklopt door BC Asse-Ternat. En Rucon Gembo Borgerhout ging verrassend onderuit tegen Bavi Vilvoorde B uit tweede landelijke. Holstra Wevelgem-Moorsele (ook uit tweede landelijke) was te sterk voor TDM2-ploeg Phantoms Boom. Hansbeke (1e Landelijke) klopte Stevoort uit TDM2, maar de grootste stunt kwam misschien wel van Basket Izegem. De eersteprovincialer schakelde TDM2-ploeg Guco Lier B uit.

 

IMG_0292